Slavnostní rozsvícení letos proběhne jinak

/media/image/stromf.jpg

Již brzy budeme slavit vánoční svátky s tradiční atmosférou. Připravte se na ně s plnou parádou, ať si je pořádně užijete.

23.11.2015
Každoročně se v první den trhů slavnostně rozsvítil v 17:00 vánoční strom na Staroměstském náměstí. Vždy se jednalo o akci, na kterou se přišli podívat nejen Pražané, ale i lidé z blízkého okolí či z různých koutů republiky. Letos to tak nebude, ať se na jednom místě nesejde mnoho lidí.

Kvůli tomu, že byly před deseti dny útoky v Paříži, rozhodlo se město, že letos rozsvícení stromu proběhne jinak, než bylo doposud zvykem. Ať nečeká mnoho lidí na slavnostní akci, nevznikne případná panika, pojme se tato akce jinak.

Vánoční strom v Praze bude rozsvícen asi ráno 28. listopadu mezi 8:00 - 9:00. V tu dobu pořádně ani nepůjde vidět, že byl strom rozsvícen, světýlka totiž při denním světle nejdou tolik vidět. Avšak po setmění bude strom několikrát zhasnut a opět rozsvícen se světelnou show a hudbou asi co hodinu.

Nakonec se strom rozsvítil někdy po 4. hodině odpolední.

Vtip je v tom, že nikdo přesně nebude vědět, kdy strom zhasne a kdy se rozsvítí. Na Staroměstském náměstí tak prý nebudou vyčkávat tisíce lidí a těšit se na tento slavnostní akt.

Letos na náměstí již stojí 23metrový smrk, který pochází z České Lípy. Tento nádherný stromeček ozdobí náměstí až do začátku ledna.



Stejná situace se týká i rozsvícení stromu na Václavském náměstí, kde se tato slavnostní akce taktéž vypustí.

Samotné vánoční trhy se budou konat od 28. listopadu do 1. ledna 2016.

Další informace k trhům najdete zde a zde.


Vaše komentáře


Kterej predpos*anej id*ot tohle vymyslel? Krnda s Buresem na kandelabr!!!
bobr, 25. listopadu 2015

Stejně to byla blbost to rozsvěcování. Byl jsem tam jednou a stačilo... Šílená tlačenice, lidé se chovali jak hovada a nic jsme stejně neviděli. Je to dobré rozhodnutí, alespoň se můžeme v klidu v centru projít :)
Pepa, 27. listopadu 2015

Bezpečnost na prvním místě!!!!!
Babička, 28. listopadu 2015

Hele, Babi, Ty se do toho nemontuj a nesouhlas s omezováním, beztak jsi celou dobu volila jen komunisty - takže jsi škodila už dost...
Vnóček, jo, 28. listopadu 2015

Ani tu nejmensi radost detem nedoprejem,ale takovych sponzorskych akci pro deti ktere vybehli pred vanoci,aby clovek odhanel a odmital tyto lidi se smutkem,a vztekem zaroven.Krasne vanocni svatky vsem
drak, 29. listopadu 2015

Hele vnóčku, asi tě nenaučili slušnosti a úctě vid? Jinak všem, je škoda, že si děti nemohly užít tu první předvánoční atmosféru. Krásné a klidné vánoční období.
aurinka, 29. listopadu 2015

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: