Ořechové trubičky plněné krémem

/media/images/trubicky.jpg

Jeden ze složitějších a časově náročnějších receptů jsou určitě ořechové trubičky, ale jsou velmi chutné. Pečeme je tak dva týdny před svátky a plníme je krémem pár dní před Vánocemi.

Ingredience:
  • 280 g hladké mouky
  • 120 g práškového cukru
  • 1 kávová lžička kakaa
  • 60 g mletých ořechů
  • 140 g másla nebo Hery
  • 2 žloutky
  • másla na vymazání
  • Čokoládová poleva: čokoláda na vaření + dvě lžíce másla
  • Krém: 100 g másla, 50 g cukru, 3 žloutky, 100 ml smetany na šlehání, rum dle chuti
Postup:
  1. Smícháme sypké suroviny: mouku, cukr, kakao a ořechy. Přidáme k nim nakrájené máslo a žloutky.
  2. Těsto zpracujeme a dáme odpočinout do ledničky alespoň na čtyři hodiny.
  3. Poté vyválíme těsto, nakrájíme ho na obdélníčky a omotáme ho na dobře vymazané trubičky máslem.
  4. Pečeme při teplotě 180°C okolo 10 - 12 minut.
  5. Trubičky sundáváme teplé nebo horké (pokud byly špatně vymazané, musí se hned).
  6. Až trubičky vychladnou, ozdobíme je čokoládovou polevou. Polevu vyrobíme rozpuštěním čokolády s máslem.
  7. Můžeme do ní ponořit rohy nebo je ozdobíme na vnější straně.
  8. Dále si připravíme krém. Můžeme použít jakýkoliv náš oblíbený a osvědčený krém nebo dze uvedený.
  9. Ve vodní lázni šleháme žloutky se smetanou a cukrem. Až bude směs ušlehaná, necháme ji vychladnout. Přidáme máslo a rum (tak dvě lžíce) a znovu šleháme.
  10. Nakonec trubičky plníme krémem.
  11. Hotové ořechové trubičky uložíme do chladu.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


hezké
Karolína, 6. prosince 2012

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: