vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky

Bezlepkové vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou klasickým cukrovím, bez kterého si Vánoce už ani neumíme představit. Pokud chcete péct rohlíčky bez lepku, tak je tady ověřený recept.

Ingredience:

180 g bezlepkové směsi Jizerka nebo jiné směsi
60 g mletých vlašských ořechů
50 g moučkového cukru
trošku nastrouhané citronová kůra z bio citronu
140 g - 160 g másla nebo hery
1 žloutek
100 g moučkového cukru na obalení
2 vanilkové cukry

Postup:

Promícháme bezlepkovou směs s mletými ořechy, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutek a změklé máslo. Těsto pořádně zpracujeme a zabalíme ho fólie a uložíme ho přes noc do lednice.
Na druhý den vytvarujeme rohlíčky, která dáme na plech s pečícím papírem nebo dáváme těsto do formy na rohlíčky či formiček.
Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů okolo 8 - 10 minut.
Smícháme moučkový cukr s vanilkovým a v něm obalíme teplé rohlíčky.

Můžete použít i jinou vyzkoušenou směs mouky (např. směs sojové, kukuřičné, rýžové lepivé mouky, solamylu...).

Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou výbornou alternativou ke klasickým vanilkovým rohlíčkům.
Necháme je alespoň týden uležet.

Podívejte se i na recept na bezlepkové linecké cukroví.