Bramborový salát - skvělý recept

/media/images/v22.jpg

Bez vánočního bramborového salátu si snad žádná rodina nedokáže představit štědrovečerní večeři. Recept na bramborový salát je velice jednoduchý a hlavně výborný. Stačí vám jen pár ingrediencí a můžete si udělat ten nejlepší vánoční salát. Každá rodina má svůj oblíbený a vyzkoušený recept na salát, proto se může lišit od tohoto uvedeného receptu.

Ingredience:
  • 1 kg brambor
  • 5 mrkví
  • 2 petržele
  • 1 malý celer
  • 1 - 2 cibule
  • 5 sterilovaných okurek
  • 1 konzerva sterilovaného hrášku
  • 5 vajíček
  • majonéza
  • hořčice
  • sůl, pepř
Postup:
  1. Brambory uvaříme ve slupce doměkka. Také uvaříme celer, petržel a mrkev. Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky.
  2. Cibuli a okurky také nakrájíme na kostky. Vychladlé oloupané brambory nakrájíme na kostičky.
  3. Ve velké míse smícháme brambory s mrkví, celerem, petrželí, cibulí, okurkami, hráškem bez nálevu a vajíčky.
  4. Přidáme k tomu majonézu a několik lžic hořčice.
  5. Salát pořádně promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
  6. Bramborový salát dáme vychladit do lednice a můžeme jej podávat.

Recept na bramborový salát je velmi jednoduchý a bude vám velmi chutnat.
Podívejte se také na dietní bramborový salát.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Já si míchám nejdříve majonézu se zeleninou,hráškem,okurkama,popřípadě vajíčkem,solí,pepřem,hořčicí,přidávám nakrájené jablíčko,které salát příjemně ochutí.Brambory přidávám až postupně,podle toho,jak ho chci mít zrovna hustý.Dobrou chuť a Veselé Vánoce všem!
Mi-Kra, 10. listopadu 2013

ja pridavam do salatu jeste sunku a jogurt neni tak tezky a trochu nalevu z okurek je take dobry hezke vanoce
jarka, 20. listopadu 2013

Ja také přidávám na drobno šunku nebo trochu Godhaje. Je bohatší a zvýrazní chuť.Jinak vše stejně,jako v receptu,jen bez té petržele.Vařený celer dodá chuŤ a mrkev barevnost.Cibule stačí jedna.Majolku kupuji tu lehkou a ještě lehkou tatarku.Dám dva díly majolky a jeden díl tatarky.Mňam..............je moc dobrý
Martina, 24. listopadu 2013

my umíme ještě lepsi haha
ANNA, 28. listopadu 2013

Pro dietní salát je lepší dávat sojanézu - chutná taky dobře a není tak kalorická. Hrošík
Jirka B., 14. prosince 2013

Saláty bramborové miluji, ale potom celý den ty větry ! Máte je taky ?
hajánek, 17. prosince 2013

aby nebyly problémy.tak se musí na jemno nakrájená cibule polít sladkokyselím nálevem ,ale jenom trošku a dát přejít do mikrovlné trouby spařit a nejsou žádné problémy.....
radosti, 23. září 2014

Brambory doma loupeme ještě teplé, protlačíme sítkem a do ještě teplých brambor vmícháme nakrájenou cibuli. Takto částečně spařená cibule nepůsobí žádné problémy. I žlučníkář to ocení, vlastní zkušenost. Až potom přidáváme ostatní ingredience. Možná to někomu pomůže.
Honza, 16. září 2015

Cibuli do salátu uvařím v oleji, salát ochutí a nenadýmá, stačí potom i méně majonézy.
Marta, 23. února 2016

Cibuli na jemno nakrajet a posolim nechat aspon 1/2hod.delam tak u vsech salatu.skuste to jeto jina chut.
Berunda, 27. listopadu 2017

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: