Lískové pečivo - pro diabetiky
Upečte si cukroví, které je připraveno z lískových oříšků. Snadné vánoční cukroví vám určitě zachutná. Pečivo je vhodné pro diabetiky.
Ingredience:
- 300 g lískových oříšků
- 200 g fruktózy
- 1/2 kávové lžičky mleté skořice
- 70 g domácí strouhanky
- 4 bílky
- bílek na potření
Postup:
- Nejprve nastrouháme 150 g oříšků, dále k nim přimícháme fruktózu, skořici, strouhanku a bílky.
- Těsto pořádně propracujeme a tvoříme kuličky.
- Bílek rozšleháme, ponoříme do něj kuličky a tři kuličky k sobě spojíme. Vytvoříme tak jetelíčky. Doprostřed lehce vmáčkneme 1 ořech.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C, dokud lískové cukroví nebude hotové.
- Cukroví opatrně sundáváme z pečicího papíru a necháme ho odpočinout 2 týdny.
Podívejte se, jaké další klasické cukroví můžete upéct.
Vaše komentáře