Vánoce 2023 opět přicházejí!

/media/img/vanoce.jpg

Již brzy budeme slavit vánoční svátky s tradiční atmosférou. Připravte se na ně s plnou parádou, ať si je pořádně užijete.

Ani jsme se nenadáli a opět tady budeme mít Vánoce. Letos to budou Vánoce 2023, které by se měly oslavit opravdu ve velkém stylu. Štědrý den letos vychází na neděli 24. 12. 2023. No, a když se podíváme do kalendáře, zjistíme, že je to již za chvíli. Teď bude nutné stihnout všechny přípravy, ať jsou letošní svátky opět kouzelné - napéct cukroví, nakoupit dárky, navštívit trhy, uklidit a vyzdobit domov...

Co mít doma? Super tipy pro vás!

Pečení vánočního cukroví

Nejnáročnější na čas je samozřejmě pečení cukroví. Samosebou, že můžete cukroví koupit v obchodě, cukrárně nebo si ho nechat od někoho upéct, ale to tak trošku ztrácí kouzlo. Vánoční cukroví můžete ale i upéct doma podle zajímavých a vyzkoušených receptů, neboť se jedná o velmi snadnou, oblíbenou, ale také někdy zdlouhavou činnost.

Na Vánoce se nesmí zapomenout na vanilkové rohlíčky, linecké cukroví a perníčky. Samozřejmě, že můžete přidat rovněž mnoho dalších zajímavých druhů. Z nepečeného cukroví se hodí na stůl rumové kuličky, vosí hnízda a kokosové kuličky. Záleží vždy na vás a vaší rodině, co si nakonec všechno připravíte a co máte rádi.

Nákup dárků

Dalším často složitým úkolem je výběr a nakupování dárků. Celkem je těžké vymyslet, co byste mohli svým blízkým koupit. Nejjednodušší je sice se zeptat, co dotyčný chce, ale přijde o ten moment překvapení a radosti z dárků. Na druhou stranu je zase lepší koupit něco, co si dotyčný přeje, než aby mu to leželo někde pod postelí nebo ve skříni. Nezapomeňte, že není důležité, jak drahý dárek koupíte, ale to, že uděláte někomu radost i maličkostí nebo ručně vyrobeným dárkem.



Návštěva vánočních trhů

Vánoční trhy jsou velmi populární, krásné a tradiční. V některých městech trvají trhy dlouho, v některých jen týden a v některých den či pár dní. Nezapomeňte je tedy navštívit a pochutnat si na vánočních specialitách, jako je trdelník, punč nebo pečené kaštany. Dále tam můžete koupit zajímavé ozdoby, dárky, laskominy a podívat se na kulturní program. Dále trhům předchází slavnostní rozsvícení vánočního stromu, který stojí na nebo blízko náměstí.

Vyzdobení domova

Zdobení zahrady, bytu nebo domu patří k tradičním úkonům, které se provádějí buď hned po adventu, nebo někdy během adventu, když je čas. Letos advent začíná 3. 12. 2023, což je ideální datum na vánoční dekoraci.


Vaše komentáře


chci dárečkyyyy
chris, 9. prosince 2013

nejjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj stránky na světě
moniiiiiiluuuucu, 28. listopadu 2014

super stranka hledala jsem neco pro inspiraci na vanoce

opravdu udrzte si to
natka, 8. prosince 2014

Super
ED, 6. června 2018

Hodily by se nějaké nápady na doma vyráběné dárečky a výzdoby
Lucka, 25. října 2018

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: