Rafaelo - skvělá vánoční mlska

/media/images/v30.jpg


Rafaelo je oblíbeným cukrovím, které je doopravdy sladkou pochoutkou. Jsou to vlastně nepečené kokosové kuličky.

Ingredience:
  • 1 salko
  • 1 balení kokosu (200 g)
  • 100 g mandlí
  • kokos na obalení
Postup:
  1. Strouhaný kokos smícháme se salkem a necháme směs odpočinout přes noc v lednici.
  2. Další den spaříme mandle, které pak oloupeme.
  3. Tvoříme kuličky, dovnitř dáme jednu mandli a obalíme je v kokosu.
  4. Rafaelo necháme v lednici ztuhnout.
  5. Domácí rafaelo je moc dobré, proto klidně udělejte dvojitou dávku.
  6. Poznámka: Salko se nevaří.

Domácí rafaelo kuličky

Ingredience:
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g mletého kokosu
  • 250 g sušeného mléka
  • oloupané mandle
  • mletý kokos na obalení
Postup:
  1. Cukr, vanilkový cukr, máslo a vodu necháme ve vodní lázni rozpustit.
  2. Směs necháme vychladnout, pak k ní přidáme sušené mléko a kokos, směs pořádně promícháme.
  3. Nakonec ji dáme do lednice na tři hodiny ztuhnout.
  4. Tvoříme rafaela - vytvarujeme kuličky, do kterých dáme mandle a obalíme v kokosu.
  5. Nakonec dáme rafaelo ztuhnout.
  6. Tento další jednoduchý recept na rafaelo kuličky je moc dobrý.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


jsou moc dobre
dominik, 6. říjen 2012

Kolik se udělá celkem kuliček z tohoto množství? 1 salko

1 balení kokosu (200 g)

100 g mandlí

kokos na obalení
Zuzka, 25. říjen 2012

Zuzko to máte těšké,záleží jak budete dělat velké kuličky.Dělala jsem je ve škole a některé děti jich měly 50 kousků a některý pouze 28.Musíte se snažit je dělat menší a když je nebudete hned konzumovat tak na vánoce nějaké zůstanou.Jana
babička, 20. listopad 2012

Chci je udělat na vánoce, jak dlouho dopředu se mají dělat, aby se neskazili? Můžu je udělat tři týdny nebo raději týden před?Zuzka
Zuzka, 27. listopad 2012

Zuzko no já ti čoveče nevím ale měla by si to dát asi týden před vánocemi
Goliašek123, 1. prosinec 2012

Já jsem si dovezla origo recept z Rakouska a ten je docela jiný než uvedený zde. Kromě jiného tam dávají úplně na jemno rozdrcené dortové oplatky. Když si s tím člověk pohraje, málokdo pozná, že to nejsou ty kupované.
Ája, 24. říjen 2013

Prosim Ajo mohla by jste uverejnit recept z Rakouska, dekuji.
ajule, 5. listopad 2013

Tady by mi zajímal ten recept z Rakouska. Můžete nám ho poslat na email. Děkuji mnohokrát, chtěla bych ho udělat na Vánoce.
Jana, 14. listopad 2013

Tento receptík jsem dělala loni a měl veliký úspěch letos musím udělat více kuiček...
iwulenka, 16. listopad 2013

Dobrý den, velice ráda bych také získala recept z Rakouska. Potřebuji nějaký osvědčený a originální recept do školy pro děti. Mockrát děkuji.
Eva, 21. listopad 2013

Dobrý den, velice by mne zajímalo kdy jse to má péct prosím odpovězdte datumem PŘÍKLAD:(12.12.2013)

děkuji Kristýna
kristýnka, 22. listopad 2013

Ano, ten originální recept by se tu určitě hodil. pokud by bylo možno poslat, bylo by to super. Moc děkuji Danka
Kellydanik, 23. listopad 2013

Dobrý den, ráda bych také získala Váš recept na kuličky z Rakouska. Můžete mi ho prosím napsat na e-mail: Mockrát děkuji.


Zuzka, 23. listopad 2013

Dobrý den, ráda bych získala ten recept z Rakouska. Mockrát děkuji
anica, 24. listopad 2013

Dobrý den, ráda bych i já získala ten recept z Rakouska. Mockrát děkuji
Lída, 26. listopad 2013

Dobrý večer, prosila bych taky receptík z rakouska na email..Děkuji
Lolitka, 26. listopad 2013

dobrý den, prosím o zaslání receptu,děkuji
ivana, 26. listopad 2013

dobrý den, také prosím o recept
MAruška, 27. listopad 2013

Holky, mám tu recept na rakouské rafaello:

200 g másla, 2 lžíce rumu, 200 g bílé čokolády, 200 g strouhaného kokosu, 200 g moučkového cukru, oloupané mandle, strouhaný kokos

Máslo vyšlehat s rumem, čokoládu rozpustit ve vodní lázni a poté vlažnou smíchat se strouhaným kokosem. Zpracovat máslo s čokoládovou hmotou a cukrem. Vytvořit kuličky, dát do nich mandle a obalit ve strouhaným kokosu. Dát do ledničky.
Pavla, 28. listopad 2013

Nevím ale mě příjde že ty kupované v sobě mají ještě cosi jiného :D
uchyl, 30. listopad 2013

chemii :DD
Lucie1379, 1. prosinec 2013

Kuličky budu letos dělat poslední víkend před Vánoci (tedy 21. - 22.12.)...to bohatě stačí...není potřeba to nechávat nějak měknout...a hlavně se to vůbec nepeče!!! jak tady někdo také psal prý kdy se to peče?! :-D A ty s tím sušeným mlékem jsou opravdu výborné
strawberrinka1, 2. prosinec 2013

Raffaelo s drcenými oplatky:

25 dkg másla

15 dkg moučkového cukru

15 dkg sušeného mléka

8-10 dkg kokosu

3 lázeňské oplatky (klasické oříškové)

Utřít máslo s cukrem, postupně vmíchat suš. mléko, kokos, najemno drcené oplatky (dělám paličkou na maso - spíš mačkám, než bouchám). Dál klasika - kuličky, dovnitř loupanou mandli, v chladu zatuhnout.
mad4, 4. prosinec 2013

Dobrý den, a které jsou ty rakouské od Áji? Píše, že tam jsou drcené oplatky, ale v těch od Pavly ne.
Laskonka, 7. prosinec 2013

Já jsem udělala základní recept jak je tu psaný, ale rozdrtila jsem do toho 2 dortové oplatky. Kuličky jsou vynikající křupavé.Krásné vánoce
Jarka, 14. prosinec 2013

Ahoj prosila bych taky recept :)
Bárčíí, 18. prosinec 2013

ňam
anik, 20. prosinec 2013

jo dekuju
sára, 22. prosinec 2013

babicka do toho drti tatranky a jsou best!! doporucuji vyzkouset!
zaet, 22. červen 2014

Je to super a lehke zvladle to i moje 8 leta dcera:-)
taniska, 6. prosinec 2014

Jaké z těchto receptu chutnají jako skutečné rafaelo? :)
Andy32, 6. prosinec 2014

Môj recept rafaelo kiličiek je vylepšený o 125 g Omegy, to je stužený tuk. Sú fakt mňam. Skúste.

125 g Omegy

1 ks Salko

200g kokosu (1 sáčok) + kokos na obalení

mandle (bez šupky)


Rozpustíte polovičku Omegy (125g), keď mierne vychladne, nalejete do toho 1 salko - vyšľahať šľahačom do zhustnutia. (Salko nevariť !)

Potom prisypať sáčok kokosu (myslím že robia len 200g-mové, tak celý).

Zmiešať aby to tvorilo celok. Nechajte si zmes v chladničke chvíľu stuhnúť.

Medzitým si sparíme mandle vriacou vodou a keď trocha vychladnú vylúpneme zo šupky, necháme vo vode, ide to dobre. Vyberte cesto s chladničky a robte guľôčky, do ktorých zabalíte mandľu a následne ešte obalíte v kokose. Môžete ich nechať samostatne alebo dávať do malých papierových košíčkov. Uchovávať rozhodne v chladničke, sú chutnejšie.

Veľa šťastia, pa pa

čertice70, 7. listopad 2015

nadhera :) mnamka
skylar stecker 30, 15. prosinec 2015

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: