Měkké perníčky - recept

/media/image/mekkepernicky.jpg


Nestihli jste včas udělat perníčky? Udělejte si perníčky, které jsou ihned měkké.

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 150 g medu
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 g perníkového koření
  • 2 vejce
  • vejce na potření
  • Bílková poleva: 1 bílek, 150 g cukru moučky, pár kapek citrónové šťávy (nemusí být)

Postup:
  1. Mouku s cukrem přesejeme do větší mísy, k nim přidáme koření, prášek do pečiva.
  2. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem (máslo rozpouštíme společně s medem při mírné teplotě).
  3. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.
  4. Na druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Při vyválení můžeme trošku podsypávat těsto.
  5. Pokládáme na plech, který si vyložíme papírem na pečení.
  6. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180°C dozlatova.
  7. Perníčky nesmíme péct příliš dlouho, jinak budou tvrdé.
  8. Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme bílkovou polevou.
  9. Perníčky jsou po upečení hned měkké, takže je nemusí péct dlouho dopředu.

Recept na další perníčky a polevu na perníčky.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


:)
sarka, 24. listopadu 2013

výborné, už dělám měkké perníčky od Vás druhým rokem a jsou opravdu měkké a výborné, doporučuju :)
Jarka, 3. prosince 2013

Prosím jaké dáváte do perníčků koření.Děkuji
Věra, 4. prosince 2013

Perníkové kořeni .)
Monča, 5. prosince 2013

já myslela hotové od vitany nebo jiné firmy medové perníčky od kotan.nebo si sama připravit směs koření mi vždy změní vůni a chuť perníčků
Věra, 5. prosince 2013

jinak vtipné Moni


Věra, 5. prosince 2013

Tak jsem právě dodělala těsto, fakt jsem si s hnětením hrála přes hodinu..necítím ruce ani ramena a těsto podle mě stále nemá tu správnou konzistenci. Čím to? Dodržela jsem přesně všechny ingredience i váhy.
Eimee, 14. prosince 2013

mam je pect na 180stupnu 5 minut
sosal, 1. prosince 2014

Já jsem také dělala, ale těsto bylo strašně řídké a perníčky tedy moc měkké nejsou :-(
Spirulína, 8. prosince 2014

Tak za me jednicka s hvezdickou, testo je uplne uzasne a krasne se s nim pracuje a pernicky jsou moc dobre a druhy den uz pekne mekke!!!
pulli, 21. prosince 2014

Ahojky,já pekla včera a jsou super..pookud jste je měli tvrdé,byli asi moc dlouho v troubě
Renča, 22. listopadu 2015

jak dlouho je muzu delat pre vanocema muze to byt mesic
Sabina, 25. listopadu 2015

Delame od vas uz druhym rokem vsechny recepty a jsou nejlepsi zevsech co znam.
Klara, 9. prosince 2015

Včera jsem udělala těsto a dnes perníčky. Musím říct, že s testem se mi pracovalo bezvadně. Žádné podsypávání jsem nepotřebovala, vždy jsem si rozválela jen kousek těsta. Těsto šlo krásně zpracovat, válet i vykrajovat. :) Nádherně provoněly při pečení dům. Dělala jsem je silně asi 0,5 cm a pekla jsem na těch 180° asi 7 a půl minuty. Perníčky jsou měkoučké a výborné, takže já děkuji za recept, co skutečně funguje. Poprvé mám měkké perníčky. :) Recept si přepíšu a jiné už nikdy neudělám. :)
Silvusacek, 3. prosince 2016

Mužu se zeptat, musí se to nechat přes noc odležet?
Adriana, 13. dubna 2017

Zítra zkusím perníky peču každý rok_ ale trvanlivé le zase je strouhám do omáček nádivek
pytroska, 9. listopadu 2018

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: