Lískové pečivo - pro diabetiky

/media/images/v08.jpg

Upečte si cukroví, které je připraveno z lískových oříšků. Snadné vánoční cukroví vám určitě zachutná. Pečivo je vhodné pro diabetiky.

Ingredience:
  • 300 g lískových oříšků
  • 200 g fruktózy
  • 1/2 kávové lžičky mleté skořice
  • 70 g domácí strouhanky
  • 4 bílky
  • bílek na potření
Postup:
  1. Nejprve nastrouháme 150 g oříšků, dále k nim přimícháme fruktózu, skořici, strouhanku a bílky.
  2. Těsto pořádně propracujeme a tvoříme kuličky.
  3. Bílek rozšleháme, ponoříme do něj kuličky a tři kuličky k sobě spojíme. Vytvoříme tak jetelíčky. Doprostřed lehce vmáčkneme 1 ořech.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160°C, dokud lískové cukroví nebude hotové.
  5. Cukroví opatrně sundáváme z pečicího papíru a necháme ho odpočinout 2 týdny.

Podívejte se, jaké další klasické cukroví můžete upéct.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: