Medové trubičky - DIA

/media/images/v08.jpg

Připravte si výborné medové trubičky ve verzi pro diabetiky. Toto cukroví je velice dobré a příprava taktéž není nejtěžší.

Ingredience:
  • 300 g hladké mouky
  • 200 g fruktózy
  • 1/2 kávové lžičky sody
  • 1 vejce + 1 žloutek
  • 70 g medu
  • Krém: 250 ml vody
  • 30 g ovesného mléka v prášku
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 vanilkový lusk
  • 30 g Vitar Sweetu (červeného)
  • 50 g másla
Postup:
  1. Promícháme mouku s fruktózu a sodou. Přidáme med, vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a to pak vyválíme.
  2. Vykrajujeme čtverečky, kterými obalíme trubičky. Pečeme v troubě na 180°C cca 9 minut a poté je z nich hned sundáme, i když jsou teplé.
  3. Dále připravíme krém - ve 150 ml vody rozmícháme ovesné mléko, přidáme zrníčka z lusku a necháme vařit.
  4. Poté přidáme pudink se sladidlem rozmíchaný ve zbytku vody do vroucí směsi. Chvíli necháme vařit.
  5. Po vychladnutí rozmixujeme pudink s máslem.
  6. Trubičky plníme krémem.
  7. Cukroví připravujeme týden předem.

Podívejte se na ořechové trubičky, kdy se už nejedná o recept pro diabetiky.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: