Medové trubičky - DIA
Připravte si výborné medové trubičky ve verzi pro diabetiky. Toto cukroví je velice dobré a příprava taktéž není nejtěžší.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 200 g fruktózy
- 1/2 kávové lžičky sody
- 1 vejce + 1 žloutek
- 70 g medu
- Krém: 250 ml vody
- 30 g ovesného mléka v prášku
- 1 vanilkový pudink
- 1 vanilkový lusk
- 30 g Vitar Sweetu (červeného)
- 50 g másla
Postup:
- Promícháme mouku s fruktózu a sodou. Přidáme med, vejce a žloutek. Vypracujeme těsto a to pak vyválíme.
- Vykrajujeme čtverečky, kterými obalíme trubičky. Pečeme v troubě na 180°C cca 9 minut a poté je z nich hned sundáme, i když jsou teplé.
- Dále připravíme krém - ve 150 ml vody rozmícháme ovesné mléko, přidáme zrníčka z lusku a necháme vařit.
- Poté přidáme pudink se sladidlem rozmíchaný ve zbytku vody do vroucí směsi. Chvíli necháme vařit.
- Po vychladnutí rozmixujeme pudink s máslem.
- Trubičky plníme krémem.
- Cukroví připravujeme týden předem.
Podívejte se na ořechové trubičky, kdy se už nejedná o recept pro diabetiky.
Vaše komentáře