Rozinková srdíčka - cukroví pro diabetiky

/media/images/v08.jpg


Upečte si cukroví, které je také vhodné pro diabetiky. Rozinková srdíčka jsou velmi lahodná a snadná na přípravu.

Ingredience:
  • 160 g rozinek
  • 140 g vlašských ořechů
  • 50 g mouky
  • 100 ml citronové šťávy
  • 2 plné lžíce medu
  • 1 bílek
  • nasekané mandle
Postup:
  1. Rozinky spaříme a pomeleme. Přidáme k nim nastrouhané ořechy, mouku, šťávu a med.
  2. Těsto pořádně propracujeme a zabalíme do fólie. Necháme v lednici na pár hodin odpočinout.
  3. Těsto pak vyválíme a vykrojíme srdíčka. Srdíčka potřeme bílkem a posypeme nasekanými mandlemi.
  4. Umístíme je na plech vyložený papírem na pečení.
  5. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
  6. Cukroví uložíme a necháme změknout. Cukroví pečeme dopředu tak dvou týdnů.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


mňam mňam mňam, to bude dobrounké!!!
Garfield, 15. listopad 2013

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: