Rozinková srdíčka - cukroví pro diabetiky
Upečte si cukroví, které je také vhodné pro diabetiky. Rozinková srdíčka jsou velmi lahodná a snadná na přípravu.
Ingredience:
- 160 g rozinek
- 140 g vlašských ořechů
- 50 g mouky
- 100 ml citronové šťávy
- 2 plné lžíce medu
- 1 bílek
- nasekané mandle
Postup:
- Rozinky spaříme a pomeleme. Přidáme k nim nastrouhané ořechy, mouku, šťávu a med.
- Těsto pořádně propracujeme a zabalíme do fólie. Necháme v lednici na pár hodin odpočinout.
- Těsto pak vyválíme a vykrojíme srdíčka. Srdíčka potřeme bílkem a posypeme nasekanými mandlemi.
- Umístíme je na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
- Cukroví uložíme a necháme změknout. Cukroví pečeme dopředu tak dvou týdnů.
Vaše komentáře