Dvoubarevné linecké cukroví
Linecké cukroví je velice oblíbené vánoční cukroví a nyní můžete upéct zajímavou dvoubarevnou variantu, která vypadá skvěle.
Ingredience:
- Světlé těsto:
- 210 g hladké mouky
- 70 g práškového cukru
- 140 g másla
- 1 žloutek
- trošku nastrouhané citronové kůry
- Tmavé těsto:
- 210 g hladké mouky
- 50 g práškového cukru
- 2 polévkové lžíce kakaa
- 140 g másla
- 1 žloutek
Postup:
- Nejprve připravíme světlé těsto: všechny suroviny, které budou pokojové teploty smícháme, propracujeme a těsto zabalíme do fólie. Vložíme na dvě hodiny do lednice.
- Stejným způsobem připravíme i tmavé těsto. Také ho vložíme do lednice.
- Každé druh těsta vyválíme a položíme přes sebe. Můžeme lehce vyválet. Následně vykrajujeme tvary.
- Nebo dvě těsta dáme přes sebe a zavineme je jako roládu. Zabalíme ji do folie a na chvíli uložíme do ledničky. Ostrým nožem a nakrájíme plátky, které dáme na plech.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C necelých deset minut.
Vaše komentáře