Logo

Lahodné išelské dortíčky

išelské dortíčky

Upečte si lahodné išelské dortíčky, které jsou naplněné jemnou náplní. Chutnají opravdu dobře a na vánočním stole se budou vyjímat.

Ingredience:
  • 320 g hladké mouky
  • 160 g mletých vlašských ořechů
  • 140 g cukru moučky
  • 2 PL hořkého kakaa
  • 320 g másla (možno použít Heru)
  • Náplň: 250 g másla, 150 g cukru, 3 vejce, 100 g mletých ořechů, 3 PL rumu, špetka mleté kávy (nemusí být)
  • Poleva: 1 čokoláda na vaření, máslo nebo libovolná poleva
  • Na ozdobu: vlašské ořechy, mandle
Postup:
  1. Smícháme mouku, mleté ořechy, cukr a kakao. Poté přidáme máslo pokojové teploty nakrájené na menší kousky.
  2. Těsto pořádně propracujeme a necháme na chvíli odpočinout v chladu.
  3. Těsto rozválíme válečkem na tenkou placku a vykrajujeme skleničkou nebo vykrajovátkem kolečka, která dáme na plech.
  4. Pečeme několik minut ve vyhřáté troubě na střední teplotu.
  5. Dále připravíme krém: nad parou vyšleháme vajíčka s cukrem. Necháme vychladnout a vmícháme směs do vyšlehaného másla s ořechy, rumem a špetkou kávy.
  6. Kolečka slepíme krémem a namočíme v polevě. Nahoru umístíme oříšek nebo mandli.
  7. Išelské dortíčky pečeme týden, dva před Vánocemi.
Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: