Oblíbené medvědí tlapky

/media/images/medveditlapky1.jpg

Upečte si skvělé a jednoduché medvědí tlapku bez ořechů. V následujícím receptu jsou použity mandle. Pečeme je dva týdny před Vánocemi, aby tlapky tak akorát změkly.

Ingredience:
  • 270 g hladké mouky
  • 160 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g mandlí
  • 210 g másla
  • 2 lžíce kakaa
  • špetka mletého hřebíčku
  • špetka mleté skořice
  • citrónová kůra
  • na obalování moučkový cukr s vanilkovým
Postup:
  1. Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, strouhanými mandlemi, kakaem, kořením, kůrou z citronu a změklým máslem.
  2. Těsto pořádně propracujeme a zabalíme je do potravinové fólie a dáme do lednice na noc.
  3. Malé kousky těsta vtlačíme do formiček a umístíme je na plech. Formičky nemusíme vymazávat, protože těsto obsahuje hodně tuku samo o sobě.
  4. Dáme péct při 160 - 170°C na asi 8 - 10 minut.
  5. Tlapky jdou z formiček dobře vyklopit nebo vyklepnout.
  6. Ještě teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru.
  7. Za několik dní tlapky pěkně změknou.

Podívejte se i na recept na medvědí pracny s ořechy.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


To se vám popletly fotky k receptům? Ty 2a1/2 lžíce kakaa se asi v troubě vypekly....
Olga, 23. listopadu 2015

Asi tam nedali kakao.
Zuzana, 25. listopadu 2015

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: