Oblíbené medvědí tlapky
Upečte si skvělé a jednoduché medvědí tlapku bez ořechů. V následujícím receptu jsou použity mandle. Pečeme je dva týdny před Vánocemi, aby tlapky tak akorát změkly.
Ingredience:
- 270 g hladké mouky
- 160 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 100 g mandlí
- 210 g másla
- 2 lžíce kakaa
- špetka mletého hřebíčku
- špetka mleté skořice
- citrónová kůra
- na obalování moučkový cukr s vanilkovým
Postup:
- Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, strouhanými mandlemi, kakaem, kořením, kůrou z citronu a změklým máslem.
- Těsto pořádně propracujeme a zabalíme je do potravinové fólie a dáme do lednice na noc.
- Malé kousky těsta vtlačíme do formiček a umístíme je na plech. Formičky nemusíme vymazávat, protože těsto obsahuje hodně tuku samo o sobě.
- Dáme péct při 160 - 170°C na asi 8 - 10 minut.
- Tlapky jdou z formiček dobře vyklopit nebo vyklepnout.
- Ještě teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru.
- Za několik dní tlapky pěkně změknou.
Podívejte se i na recept na medvědí pracny s ořechy.
Vaše komentáře