Jemné pistáciové cukroví

/media/images/cukrovi.jpg

Pistáciové cukroví je určitě výborným zpříjemněním, které bude chutnat všem. Toto vánoční cukroví si oblíbíte, pokud jste ho dosud neznali.

Ingredience:
  • 280 g hladké mouky
  • 75 g cukru moučky
  • 100 g strouhaných nesolených pistácií
  • nastrouhaná kůra z 1/5 citronu
  • 190 g másla
  • 1 žloutek
  • marmeláda
Postup:
  1. Promícháme mouku, cukr, strouhané pistácie a strouhanou kůru z citronu, přidáme k tomu máslo nakrájené na kousky a žloutek.
  2. Těsto pořádně propracujeme. Dáme na chvíli do lednice.
  3. Následně těsto vyválíme a vykrojíme třeba hvězdičky.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu asi deset minut.
  5. Pistáciové cukroví k sobě slepíme marmeládou.
  6. Pečeme jej deset dní před Vánoci, aby bylo lahodně měkké.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: