Skvělé vanilkové rohlíčky
Tradiční cukroví, které v žádném případě nesmí chybět o Vánocích, jsou vanilkové rohlíčky. Připravte si je podle velice jednoduchého a ověřeného receptu.
Ingredience:
- 180 g hladké mouky
- 60 g vlašských ořechů
- špetka skořice
- 60 g moučkového cukru
- 140 g másla či Hery
- 1 žloutek
- 100 g moučkového cukru na obalení
- 2 vanilkové cukry
Postup:
- Smícháme mouku s mletými ořechy, skořicí, cukrem, máslem nakrájeným na kousky a žloutkem.
- Těsto dlouze propracujeme, aby bylo jemné a vláčné.
- Schováme do ledničky, ale předtím těsto zabalíme do potravinářské fólie, aby neoschlo.
- Z těsta uděláme rohlíčky (ručně, formičkou nebo vykrajovátkem).
- Pečeme okolo osmi minut při teplotě 180°C.
- Teplé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
- Potřebují tak týden na změknutí.
Vaše komentáře