Vanilkové rohlíčky s lískovými ořechy
14. září 2016Vanilkové rohlíčky se každoročně pečou na Vánoce. Mohou se připravit nejen s ořechy (vlašskými nebo lískovými), ale i mandlemi. Podívejte se na recept na rohlíčky, do kterých se přidávají lískové ořechy. Jsou pak velmi jemné a chutné, tak si je připravte.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 50 g lískových ořechů
- 20 g mletého cukru
- 100 g másla
- na obalení: vanilkový cukr + moučkový cukr
Postup:
- Lískové ořechy nastrouháme na strojku na strouhanku nebo v mixéru.
- Následně promícháme mouku s cukrem a mletými oříšky.
- Přidáme změklé máslo, které nakrájíme na menší kousky.
- Těsto pořádně propracujeme a zabalíme do potravinové fólie, aby se jednotlivé chutě hezky prolnuly. Stačí ho pak vložit na několik hodin do lednice.
- Pak z těsta vytvarujeme rohlíčky, které položíme na plech s pečicím papírem.
- Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 8 - 10 minut, dokud nebudou lehce růžové.
- Teplé rohlíčky obalíme ve směsi dvou cukrů a schováme je do misky na zavírání nebo krabice.
Vanilkové rohlíčky potřebují na změknutí asi dva týdny, tak s tím při pečení počítejte. Lískové ořechy dodají rohlíčkům tradiční a jemnou chuť, kterou si zamilujete.
Podívejte se také na další tradiční cukroví, mezi které patří linecké cukroví a medové perníčky.
Vaše komentáře