Vinné cukroví - recept

/media/images/vinnecukrovi01.jpg

Mezi méně sladké druhy vánočního cukroví patří vinné cukroví. Je velmi dobré i přesto, že není tak sladké jako ostatní druhy. Toto vánoční cukroví je velice křehké a rychlé, pokud vás tíží čas, tak je akorát vhodné pro vás. Nemusí se vůbec čekat na to, až bude rozležené, protože je hotové ihned. Recept opravdu stojí za vyzkoušení a lehce křupajícím výsledkem budete též potěšeni.

Ingredience:
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 5 polévkových lžic bílého vína
  • Na obalení: cukr moučka a vanilkový cukr
Postup:
  1. Smícháme prosátou mouku s kousky másla a vínem. Těsto pořádně propracujeme, zabalíme do fólie a na dvě hodinky dáme do lednice odpočinout.
  2. Následně těsto válečkem vyválíme a vykrajujeme pomocí vykrajovátek malé tvary (v tomto případě jsou lepší menší tvary než větší).
  3. Umístíme je na plech, který jakmile bude celý zaplněný, vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme kolem 10 minut.
  4. Teplé cukroví pak obalíme v obalovací směsi a uložíme je do otevřené krabice, aby zchladlo. Jakmile bude vinné cukroví studené, schováme ho.

Velkou výhodou je, že ho nemusíte nechávat změknout, naopak cukroví je hotové hned. I když další den je mnohem lepší. Během pečení se nafouklo, což vždy při kousnutí malým prasknutím poznáte.

Pokud ale máte rádi velice sladké cukroví, tak tohle není nic pro vás, neboť vám bude připadat, že není moc sladké. To je pravda, protože jediný cukr, který v něm najdete, je ten na povrchu od obalení.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Pokud obalíte v dia cukru dají se v rozumní míře podávat i daibetikům
Anah, 23. listopadu 2015

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: