Křehké mandlové cukroví

/media/images/v54.jpg

Křehké mandlové cukroví patří k velmi dobrým druhům vánočního cukroví. Pochutnejte si na něm i vy. Recept je velice snadný, tak ho vyzkoušejte.

Ingredience:
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g másla nebo Hery
  • 150 g mletých mandlí
  • 1 žloutek
  • 40 ml bílého vína
  • 1 vanilinový cukr
  • pár kapek citronové šťávy
  • cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Smícháme mouku s mletými mandlemi a měkkým máslem. K tomu přidáme žloutek, bílé víno, cukr a citronovou šťávu.
  2. Uděláme tužší těsto, které necháme odpočinout několik hodin v lednici.
  3. Poté těsto vyválíme a vykrajujeme z něj nějaké vzory (hvězdičky, kytičky).
  4. Cukroví umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C necelých deset minut.
  5. Hotové mandlové cukroví obalujeme v cukru moučce.
  6. Poté potřebuje několik dní na to, aby změklo.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: