Celozrnné linecké cukroví
Určitě i vy máte moc rádi linecké cukroví. Udělejte si zdravější celozrnnou variantu. Bude stejně chutné (možná vám bude chutnat i více) a hlavně budete mít na stole další druh vánočního cukroví.
Ingredience:
- 250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo 150 g celozrnné a 100 g bílé hladké)
- 140 g másla nebo Hery
- 90 g cukru moučky
- 1 žloutek
- citronová kůra
- marmeláda
- cukr na posypání
Postup:
- Smícháme prosátou mouku s prosátým cukrem. K nim přidáme změklé máslo, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru.
- Uděláme dobře propracované tuhé linecké těsto, které dáme na chvíli do ledničky odpočinout.
- Poté těsto vyválíme (dle potřeby použijeme hladkou mouku) a vykrajujeme z těsta tvary, které položíme na pečicí papír na plechu.
- Pečeme při teplotě 180°C 8 - 10 minut.
- Až toto celozrnné cukroví vychladne, spojíme ho marmeládou a lehce pocukrujeme.
Podívejte se i na jiné zdravější cukroví: celozrnné košíčky.
Vaše komentáře