Celozrnné linecké cukroví

/media/images/celozrnnelinecke.jpg


Určitě i vy máte moc rádi linecké cukroví. Udělejte si zdravější celozrnnou variantu. Bude stejně chutné (možná vám bude chutnat i více) a hlavně budete mít na stole další druh vánočního cukroví.

Ingredience:
  • 250 g celozrnné pšeničné mouky (nebo 150 g celozrnné a 100 g bílé hladké)
  • 140 g másla nebo Hery
  • 90 g cukru moučky
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
  • marmeláda
  • cukr na posypání
Postup:
  1. Smícháme prosátou mouku s prosátým cukrem. K nim přidáme změklé máslo, žloutek a nastrouhanou citronovou kůru.
  2. Uděláme dobře propracované tuhé linecké těsto, které dáme na chvíli do ledničky odpočinout.
  3. Poté těsto vyválíme (dle potřeby použijeme hladkou mouku) a vykrajujeme z těsta tvary, které položíme na pečicí papír na plechu.
  4. Pečeme při teplotě 180°C 8 - 10 minut.
  5. Až toto celozrnné cukroví vychladne, spojíme ho marmeládou a lehce pocukrujeme.

Podívejte se i na jiné zdravější cukroví: celozrnné košíčky.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: