Recept na domácí čokoládu

/media/images/v52.jpg

Připravte si domácí čokoládu, která je velmi jednoduchá a dobrá. Hodí se ji pak dát do formiček, prázdné bonboniéry atd.

Ingredience:
  • 125 g másla nebo 100% tuku
  • 125 g moučkového cukru
  • 25 g kakaa
  • 5 g solamylu
Postup:
  1. Ve vodní lázní rozpustíme tuk, pak k němu přidáme prosátý moučkový cukr, kakao a solamyl.
  2. Pořádně rozmícháme. Hmotu ale nesmíme vařit a pak ji odstavíme.
  3. Hmotu nalijeme do formiček, které můžeme vymazat tukem nebo jen opláchnout vodou. Můžeme také hmotu nalít do plastu od bonboniéry či kolekce. Formičky můžeme vyložit potravinářskou fólií.
  4. Necháme ztuhnout a pak čokoládu z formiček vyklepneme nebo z plastu vymáčkneme.
  5. Do čokoládové hmoty můžeme přimíchat ořechy, kokos, rozinky, mletou kávu nebo k neztuhnuté hmotě přidáme lentilku, mandli či oříšek.
  6. Domácí čokoláda je snadný recept, který můžete udělat na poslední chvíli.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Zkoušela jsem ji minulý týden,vím, do vánoc je ještě daleko,ale moc se mi povedla.Děkuji za recept
Zdena, 19. října 2016

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: