Recept na domácí čokoládu
Připravte si domácí čokoládu, která je velmi jednoduchá a dobrá. Hodí se ji pak dát do formiček, prázdné bonboniéry atd.
Ingredience:
- 125 g másla nebo 100% tuku
- 125 g moučkového cukru
- 25 g kakaa
- 5 g solamylu
Postup:
- Ve vodní lázní rozpustíme tuk, pak k němu přidáme prosátý moučkový cukr, kakao a solamyl.
- Pořádně rozmícháme. Hmotu ale nesmíme vařit a pak ji odstavíme.
- Hmotu nalijeme do formiček, které můžeme vymazat tukem nebo jen opláchnout vodou. Můžeme také hmotu nalít do plastu od bonboniéry či kolekce. Formičky můžeme vyložit potravinářskou fólií.
- Necháme ztuhnout a pak čokoládu z formiček vyklepneme nebo z plastu vymáčkneme.
- Do čokoládové hmoty můžeme přimíchat ořechy, kokos, rozinky, mletou kávu nebo k neztuhnuté hmotě přidáme lentilku, mandli či oříšek.
- Domácí čokoláda je snadný recept, který můžete udělat na poslední chvíli.
Vaše komentáře