Křehké mandlové cukroví
Křehké mandlové cukroví patří k velmi dobrým druhům vánočního cukroví. Pochutnejte si na něm i vy. Recept je velice snadný, tak ho vyzkoušejte.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 150 g másla nebo Hery
- 150 g mletých mandlí
- 1 žloutek
- 40 ml bílého vína
- 1 vanilinový cukr
- pár kapek citronové šťávy
- cukr moučka na obalení
Postup:
- Smícháme mouku s mletými mandlemi a měkkým máslem. K tomu přidáme žloutek, bílé víno, cukr a citronovou šťávu.
- Uděláme tužší těsto, které necháme odpočinout několik hodin v lednici.
- Poté těsto vyválíme a vykrajujeme z něj nějaké vzory (hvězdičky, kytičky).
- Cukroví umístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C necelých deset minut.
- Hotové mandlové cukroví obalujeme v cukru moučce.
- Poté potřebuje několik dní na to, aby změklo.
Vaše komentáře