Ořechové trubičky plněné krémem

Jeden ze složitějších a časově náročnějších receptů jsou určitě ořechové trubičky, ale jsou velmi chutné. Pečeme je tak dva týdny před svátky a plníme je krémem pár dní před Vánocemi.
Ingredience:
- 280 g hladké mouky
- 120 g práškového cukru
- 1 kávová lžička kakaa
- 60 g mletých ořechů
- 140 g másla nebo Hery
- 2 žloutky
- másla na vymazání
- Čokoládová poleva: čokoláda na vaření + dvě lžíce másla
- Krém: 100 g másla, 50 g cukru, 3 žloutky, 100 ml smetany na šlehání, rum dle chuti
Postup:
- Smícháme sypké suroviny: mouku, cukr, kakao a ořechy. Přidáme k nim nakrájené máslo a žloutky.
- Těsto zpracujeme a dáme odpočinout do ledničky alespoň na čtyři hodiny.
- Poté vyválíme těsto, nakrájíme ho na obdélníčky a omotáme ho na dobře vymazané trubičky máslem.
- Pečeme při teplotě 180°C okolo 10 - 12 minut.
- Trubičky sundáváme teplé nebo horké (pokud byly špatně vymazané, musí se hned).
- Až trubičky vychladnou, ozdobíme je čokoládovou polevou. Polevu vyrobíme rozpuštěním čokolády s máslem.
- Můžeme do ní ponořit rohy nebo je ozdobíme na vnější straně.
- Dále si připravíme krém. Můžeme použít jakýkoliv náš oblíbený a osvědčený krém nebo dze uvedený.
- Ve vodní lázni šleháme žloutky se smetanou a cukrem. Až bude směs ušlehaná, necháme ji vychladnout. Přidáme máslo a rum (tak dvě lžíce) a znovu šleháme.
- Nakonec trubičky plníme krémem.
- Hotové ořechové trubičky uložíme do chladu.
Vaše komentáře