Skvostné pařížské rohlíčky
Jana Novotná
Udělejte si vynikající pařížské rohlíčky. Recept je sice pracnější, ale cukroví je skvělé.
Ingredience:
- Těsto: 140 g moučkového cukru
- 140 g ořechů (vlašských)
- 70 g hrubé mouky
- špetka mleté skořice
- 1 vejce
- Krém: 3 vejce
- 160 g cukru krupice
- 1 kostka másla
- lžička instantní kávy
- rum dle chuti
- Poleva: čokoláda na vaření, máslo
Postup:
- Cukr smícháme s moukou a mletými ořechy. Přidáme k tomu špetku skořice a vejce, vypracujeme v tuhé těsto.
- Těsto nandáme do cukrářského sáčku a tvoříme rohlíčky přímo na pečicí papír. Můžeme také z těsta vytvořit rohlíčky, které trošku na plechu rozmáčkneme nebo kousky těsta dáme do formiček na rohlíčky.
- Pečeme při teplotě 180°C několik minut.
- Připravíme krém: vejce vyšleháme s cukrem v páře. K tomu přidáme našlehané máslo, kávu a rum. Vše pořádně našleháme.
- Dále si připravíme čokoládou polevu. Čokoládu nalámeme na kousky a k ním přidáme kousek másla. Polevu pomalu ve vodní lázni zahříváme.
- Na studené rohlíčky nastříkáme krém, který pak ozdobíme čokoládovou polevou.
- Pařížské rohlíčky dáme do chladu, aby ztuhly.






