Logo

Skvostné pařížské rohlíčky

pařížské rohlíčky

Udělejte si vynikající pařížské rohlíčky. Recept je sice pracnější, ale cukroví je skvělé.

Ingredience:
  • Těsto: 140 g moučkového cukru
  • 140 g ořechů (vlašských)
  • 70 g hrubé mouky
  • špetka mleté skořice
  • 1 vejce
  • Krém: 3 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 1 kostka másla
  • lžička instantní kávy
  • rum dle chuti
  • Poleva: čokoláda na vaření, máslo
Postup:
  1. Cukr smícháme s moukou a mletými ořechy. Přidáme k tomu špetku skořice a vejce, vypracujeme v tuhé těsto.
  2. Těsto nandáme do cukrářského sáčku a tvoříme rohlíčky přímo na pečicí papír. Můžeme také z těsta vytvořit rohlíčky, které trošku na plechu rozmáčkneme nebo kousky těsta dáme do formiček na rohlíčky.
  3. Pečeme při teplotě 180°C několik minut.
  4. Připravíme krém: vejce vyšleháme s cukrem v páře. K tomu přidáme našlehané máslo, kávu a rum. Vše pořádně našleháme.
  5. Dále si připravíme čokoládou polevu. Čokoládu nalámeme na kousky a k ním přidáme kousek másla. Polevu pomalu ve vodní lázni zahříváme.
  6. Na studené rohlíčky nastříkáme krém, který pak ozdobíme čokoládovou polevou.
  7. Pařížské rohlíčky dáme do chladu, aby ztuhly.
Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: