Skvostné pařížské rohlíčky

/media/images/parizskerohlicky.jpg

Získejte levné a kvalitní:




Udělejte si vynikající pařížské rohlíčky. Recept je sice pracnější, ale cukroví je skvělé.

Ingredience:
  • Těsto: 140 g moučkového cukru
  • 140 g ořechů (vlašských)
  • 70 g hrubé mouky
  • špetka mleté skořice
  • 1 vejce
  • Krém: 3 vejce
  • 160 g cukru krupice
  • 1 kostka másla
  • lžička instantní kávy
  • rum dle chuti
  • Poleva: čokoláda na vaření, máslo
Postup:
  1. Cukr smícháme s moukou a mletými ořechy. Přidáme k tomu špetku skořice a vejce, vypracujeme v tuhé těsto.
  2. Těsto nandáme do cukrářského sáčku a tvoříme rohlíčky přímo na pečicí papír. Můžeme také z těsta vytvořit rohlíčky, které trošku na plechu rozmáčkneme nebo kousky těsta dáme do formiček na rohlíčky.
  3. Pečeme při teplotě 180°C několik minut.
  4. Připravíme krém: vejce vyšleháme s cukrem v páře. K tomu přidáme našlehané máslo, kávu a rum. Vše pořádně našleháme.
  5. Dále si připravíme čokoládou polevu. Čokoládu nalámeme na kousky a k ním přidáme kousek másla. Polevu pomalu ve vodní lázni zahříváme.
  6. Na studené rohlíčky nastříkáme krém, který pak ozdobíme čokoládovou polevou.
  7. Pařížské rohlíčky dáme do chladu, aby ztuhly.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Dobrý den!

zkoušela sem Vaše pařízké rohlíčky a musím říct že se mi povedly.Jsou velmi dobré a jednoduché.Dobré je že se dávají do formiček a ne na papír jak se to běžně dělá.Byla bych ráda kdyby jste mi poslali nějaký dobrý recept.Ráda zkouším nové věci.ještě jednou výborné.Zasílám svůj meil.

S pozdravem Dosoudilová Dagmar
dzinetka, 4. října 2012

Děkuju za báječný recept
verííííí, 24. listopadu 2012

Výborný recept. Děkuji Jarmila z Prahy
Jarmila, 15. prosince 2012

Dobrý den chtela jsem jse zeptat udelala jsem jsi zaklad na rohličky a chci je ozdobit až na vanoce myslite že zmeknou opet pod tim kremem dekuji za odpoved
jana, 19. prosince 2012

Zdravím,



nekazí se rychle ten krém ,když tam jsou vejce? a rohlíčky do čokolády namáčíte nebo je poléváte? Děkuji :-)
Sabina, 30. července 2013

Zdravím :-) Místo mouky dávám strouhanku a krém dělám z mléka, mouky, másla, cukru, kakaa a rumu :-) U nás je to nejoblíbenější cukroví, musím ho dělat tři dávky a vzhledem k pracnosti mám vždycky dost :-D
Hančuska, 1. listopadu 2013

to je vynikajicí
kára, 19. listopadu 2013

Dobry den,musi se davat do formicek,muzu vykrajet a dat na pecici papir,,dekuji
vera, 20. listopadu 2013

výborny musím tento recept pochvalit . a taky kdo ho vymyslel.!!!!!!
kikinon, 23. listopadu 2013

musi tam byt hruba mouka(tu nevim kde sehnat)nestaci polohruba


zuza, 2. prosince 2013

zuza : hrubá mouka leží většinou vedle polohrubé v obchodě :-D
zuza2, 4. prosince 2013

dekuji za bajecny recept letos skusim krasny svatky vsem :)
jana, 8. listopadu 2014

zdravím vymazujete formičky ?
anomis, 30. listopadu 2014

Je to vynikající ,dceruška Anička to bezvadně zvládla.:-)

(ALE UDĚLALA JICH MOC!)Devítileté děvče!


Monika, 10. prosince 2014

Dobrý den,čím vymazávate formičky?
Šárka, 14. prosince 2014

Dobrý večer, prosím, vymazáváte formičky?

Děkuji za odpověď
Jana, 2. prosince 2015

Já formičky vymazávám máslem, ale u pařížských dávám těsto do cukrářského sáčku a rovnou tvořím rohlíčky na papíru na plechu.
Helena, 2. prosince 2015

Mě těsto po upečení nešlo s formiček vůbec vyklopit.
Hanka, 8. prosince 2015

krém se nezkazí jak vejce s cukrem šleháte nad parou já ho dělám roky a vydrží v chladnu dlouho.
Rosa, 13. prosince 2015

mám ráda toto cukroví, mnam
Nada, 17. března 2016

Neda se maslo nahradit necim dietnejsim, treba parizskou slehackou? Vyzkousel to nekdo?
Kotaz, 8. března 2017

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: