Logo

Rafaelo - skvělá vánoční mlska

rafaelo

Rafaelo je oblíbeným cukrovím, které je doopravdy sladkou pochoutkou. Jsou to vlastně nepečené kokosové kuličky.

Ingredience:
  • 1 salko
  • 1 balení kokosu (200 g)
  • 100 g mandlí
  • kokos na obalení
Postup:
  1. Strouhaný kokos smícháme se salkem a necháme směs odpočinout přes noc v lednici.
  2. Další den spaříme mandle, které pak oloupeme.
  3. Tvoříme kuličky, dovnitř dáme jednu mandli a obalíme je v kokosu.
  4. Rafaelo necháme v lednici ztuhnout.
  5. Domácí rafaelo je moc dobré, proto klidně udělejte dvojitou dávku.
  6. Poznámka: Salko se nevaří.

Domácí rafaelo kuličky

Ingredience:
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g mletého kokosu
  • 250 g sušeného mléka
  • oloupané mandle
  • mletý kokos na obalení
Postup:
  1. Cukr, vanilkový cukr, máslo a vodu necháme ve vodní lázni rozpustit.
  2. Směs necháme vychladnout, pak k ní přidáme sušené mléko a kokos, směs pořádně promícháme.
  3. Nakonec ji dáme do lednice na tři hodiny ztuhnout.
  4. Tvoříme rafaela - vytvarujeme kuličky, do kterých dáme mandle a obalíme v kokosu.
  5. Nakonec dáme rafaelo ztuhnout.
  6. Tento další jednoduchý recept na rafaelo kuličky je moc dobrý.
Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

jsou moc dobre
dominik , 2012-10-06

Kolik se udělá celkem kuliček z tohoto množství? 1 salko
1 balení kokosu (200 g)
100 g mandlí
kokos na obalení
Zuzka , 2012-10-25

Zuzko to máte těšké,záleží jak budete dělat velké kuličky.Dělala jsem je ve škole a některé děti jich měly 50 kousků a některý pouze 28.Musíte se snažit je dělat menší a když je nebudete hned konzumovat tak na vánoce nějaké zůstanou.Jana
babička , 2012-11-20

Chci je udělat na vánoce, jak dlouho dopředu se mají dělat, aby se neskazili? Můžu je udělat tři týdny nebo raději týden před?Zuzka
Zuzka , 2012-11-27

Zuzko no já ti čoveče nevím ale měla by si to dát asi týden před vánocemi
Goliašek123 , 2012-12-01

Já jsem si dovezla origo recept z Rakouska a ten je docela jiný než uvedený zde. Kromě jiného tam dávají úplně na jemno rozdrcené dortové oplatky. Když si s tím člověk pohraje, málokdo pozná, že to nejsou ty kupované.
Ája , 2013-10-24

Prosim Ajo mohla by jste uverejnit recept z Rakouska, dekuji.
ajule , 2013-11-05

Tady by mi zajímal ten recept z Rakouska. Můžete nám ho poslat na email. Děkuji mnohokrát, chtěla bych ho udělat na Vánoce.
Jana , 2013-11-14

Tento receptík jsem dělala loni a měl veliký úspěch letos musím udělat více kuiček...
iwulenka , 2013-11-16

Dobrý den, velice ráda bych také získala recept z Rakouska. Potřebuji nějaký osvědčený a originální recept do školy pro děti. Mockrát děkuji.
Eva , 2013-11-21

Dobrý den, velice by mne zajímalo kdy jse to má péct prosím odpovězdte datumem PŘÍKLAD:(12.12.2013)
děkuji Kristýna
kristýnka , 2013-11-22

Ano, ten originální recept by se tu určitě hodil. pokud by bylo možno poslat, bylo by to super. Moc děkuji Danka
Kellydanik , 2013-11-23

Dobrý den, ráda bych také získala Váš recept na kuličky z Rakouska. Můžete mi ho prosím napsat na e-mail: Mockrát děkuji.

Zuzka , 2013-11-23

Dobrý den, ráda bych získala ten recept z Rakouska. Mockrát děkuji
anica , 2013-11-24

Dobrý den, ráda bych i já získala ten recept z Rakouska. Mockrát děkuji
Lída , 2013-11-26

Dobrý večer, prosila bych taky receptík z rakouska na email..Děkuji
Lolitka , 2013-11-26

dobrý den, prosím o zaslání receptu,děkuji
ivana , 2013-11-26

dobrý den, také prosím o recept
MAruška , 2013-11-27

Holky, mám tu recept na rakouské rafaello:
200 g másla, 2 lžíce rumu, 200 g bílé čokolády, 200 g strouhaného kokosu, 200 g moučkového cukru, oloupané mandle, strouhaný kokos
Máslo vyšlehat s rumem, čokoládu rozpustit ve vodní lázni a poté vlažnou smíchat se strouhaným kokosem. Zpracovat máslo s čokoládovou hmotou a cukrem. Vytvořit kuličky, dát do nich mandle a obalit ve strouhaným kokosu. Dát do ledničky.
Pavla , 2013-11-28

Nevím ale mě příjde že ty kupované v sobě mají ještě cosi jiného :D
uchyl , 2013-11-30

chemii :DD
Lucie1379 , 2013-12-01

Kuličky budu letos dělat poslední víkend před Vánoci (tedy 21. - 22.12.)...to bohatě stačí...není potřeba to nechávat nějak měknout...a hlavně se to vůbec nepeče!!! jak tady někdo také psal prý kdy se to peče?! :-D A ty s tím sušeným mlékem jsou opravdu výborné
strawberrinka1 , 2013-12-02

Raffaelo s drcenými oplatky:
25 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
8-10 dkg kokosu
3 lázeňské oplatky (klasické oříškové)
Utřít máslo s cukrem, postupně vmíchat suš. mléko, kokos, najemno drcené oplatky (dělám paličkou na maso - spíš mačkám, než bouchám). Dál klasika - kuličky, dovnitř loupanou mandli, v chladu zatuhnout.
mad4 , 2013-12-04

Dobrý den, a které jsou ty rakouské od Áji? Píše, že tam jsou drcené oplatky, ale v těch od Pavly ne.
Laskonka , 2013-12-07

Já jsem udělala základní recept jak je tu psaný, ale rozdrtila jsem do toho 2 dortové oplatky. Kuličky jsou vynikající křupavé.Krásné vánoce
Jarka , 2013-12-14

Ahoj prosila bych taky recept :)
Bárčíí , 2013-12-18

ňam
anik , 2013-12-20

jo dekuju
sára , 2013-12-22

babicka do toho drti tatranky a jsou best!! doporucuji vyzkouset!
zaet , 2014-06-22

Je to super a lehke zvladle to i moje 8 leta dcera:-)
taniska , 2014-12-06

Jaké z těchto receptu chutnají jako skutečné rafaelo? :)
Andy32 , 2014-12-06

Môj recept rafaelo kiličiek je vylepšený o 125 g Omegy, to je stužený tuk. Sú fakt mňam. Skúste.
125 g Omegy
1 ks Salko
200g kokosu (1 sáčok) + kokos na obalení
mandle (bez šupky)
Rozpustíte polovičku Omegy (125g), keď mierne vychladne, nalejete do toho 1 salko - vyšľahať šľahačom do zhustnutia. (Salko nevariť !)
Potom prisypať sáčok kokosu (myslím že robia len 200g-mové, tak celý).
Zmiešať aby to tvorilo celok. Nechajte si zmes v chladničke chvíľu stuhnúť.
Medzitým si sparíme mandle vriacou vodou a keď trocha vychladnú vylúpneme zo šupky, necháme vo vode, ide to dobre. Vyberte cesto s chladničky a robte guľôčky, do ktorých zabalíte mandľu a následne ešte obalíte v kokose. Môžete ich nechať samostatne alebo dávať do malých papierových košíčkov. Uchovávať rozhodne v chladničke, sú chutnejšie.
Veľa šťastia, pa pa
čertice70 , 2015-11-07

nadhera :) mnamka
skylar stecker 30 , 2015-12-15

Já dělám kuličky s tradičními VLNKAMI - těmi původními a máslo, cukr , kokos a mandle - jsou výborné,
alča , 2018-11-12

a kam patří to salko ?
DasaV. , 2018-12-16

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: