Logo

Rafaelo - skvělá vánoční mlska

rafaelo

Rafaelo je oblíbeným cukrovím, které je doopravdy sladkou pochoutkou. Jsou to vlastně nepečené kokosové kuličky.

Ingredience:
  • 1 salko
  • 1 balení kokosu (200 g)
  • 100 g mandlí
  • kokos na obalení
Postup:
  1. Strouhaný kokos smícháme se salkem a necháme směs odpočinout přes noc v lednici.
  2. Další den spaříme mandle, které pak oloupeme.
  3. Tvoříme kuličky, dovnitř dáme jednu mandli a obalíme je v kokosu.
  4. Rafaelo necháme v lednici ztuhnout.
  5. Domácí rafaelo je moc dobré, proto klidně udělejte dvojitou dávku.
  6. Poznámka: Salko se nevaří.

Domácí rafaelo kuličky

Ingredience:
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g másla
  • 100 ml vody
  • 1 vanilkový cukr
  • 120 g mletého kokosu
  • 250 g sušeného mléka
  • oloupané mandle
  • mletý kokos na obalení
Postup:
  1. Cukr, vanilkový cukr, máslo a vodu necháme ve vodní lázni rozpustit.
  2. Směs necháme vychladnout, pak k ní přidáme sušené mléko a kokos, směs pořádně promícháme.
  3. Nakonec ji dáme do lednice na tři hodiny ztuhnout.
  4. Tvoříme rafaela - vytvarujeme kuličky, do kterých dáme mandle a obalíme v kokosu.
  5. Nakonec dáme rafaelo ztuhnout.
  6. Tento další jednoduchý recept na rafaelo kuličky je moc dobrý.
Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: