Rafaelo - skvělá vánoční mlska
Jana Novotná
Rafaelo je oblíbeným cukrovím, které je doopravdy sladkou pochoutkou. Jsou to vlastně nepečené kokosové kuličky.
Ingredience:
- 1 salko
- 1 balení kokosu (200 g)
- 100 g mandlí
- kokos na obalení
Postup:
- Strouhaný kokos smícháme se salkem a necháme směs odpočinout přes noc v lednici.
- Další den spaříme mandle, které pak oloupeme.
- Tvoříme kuličky, dovnitř dáme jednu mandli a obalíme je v kokosu.
- Rafaelo necháme v lednici ztuhnout.
- Domácí rafaelo je moc dobré, proto klidně udělejte dvojitou dávku.
- Poznámka: Salko se nevaří.
Domácí rafaelo kuličky
Ingredience:
- 250 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 100 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- 120 g mletého kokosu
- 250 g sušeného mléka
- oloupané mandle
- mletý kokos na obalení
Postup:
- Cukr, vanilkový cukr, máslo a vodu necháme ve vodní lázni rozpustit.
- Směs necháme vychladnout, pak k ní přidáme sušené mléko a kokos, směs pořádně promícháme.
- Nakonec ji dáme do lednice na tři hodiny ztuhnout.
- Tvoříme rafaela - vytvarujeme kuličky, do kterých dáme mandle a obalíme v kokosu.
- Nakonec dáme rafaelo ztuhnout.
- Tento další jednoduchý recept na rafaelo kuličky je moc dobrý.






