Rafaelo - skvělá vánoční mlska
Rafaelo je oblíbeným cukrovím, které je doopravdy sladkou pochoutkou. Jsou to vlastně nepečené kokosové kuličky.
Ingredience:
- 1 salko
- 1 balení kokosu (200 g)
- 100 g mandlí
- kokos na obalení
Postup:
- Strouhaný kokos smícháme se salkem a necháme směs odpočinout přes noc v lednici.
- Další den spaříme mandle, které pak oloupeme.
- Tvoříme kuličky, dovnitř dáme jednu mandli a obalíme je v kokosu.
- Rafaelo necháme v lednici ztuhnout.
- Domácí rafaelo je moc dobré, proto klidně udělejte dvojitou dávku.
- Poznámka: Salko se nevaří.
Domácí rafaelo kuličky
Ingredience:
- 250 g moučkového cukru
- 250 g másla
- 100 ml vody
- 1 vanilkový cukr
- 120 g mletého kokosu
- 250 g sušeného mléka
- oloupané mandle
- mletý kokos na obalení
Postup:
- Cukr, vanilkový cukr, máslo a vodu necháme ve vodní lázni rozpustit.
- Směs necháme vychladnout, pak k ní přidáme sušené mléko a kokos, směs pořádně promícháme.
- Nakonec ji dáme do lednice na tři hodiny ztuhnout.
- Tvoříme rafaela - vytvarujeme kuličky, do kterých dáme mandle a obalíme v kokosu.
- Nakonec dáme rafaelo ztuhnout.
- Tento další jednoduchý recept na rafaelo kuličky je moc dobrý.
Vaše komentáře
1 balení kokosu (200 g)
100 g mandlí
kokos na obalení
děkuji Kristýna
200 g másla, 2 lžíce rumu, 200 g bílé čokolády, 200 g strouhaného kokosu, 200 g moučkového cukru, oloupané mandle, strouhaný kokos
Máslo vyšlehat s rumem, čokoládu rozpustit ve vodní lázni a poté vlažnou smíchat se strouhaným kokosem. Zpracovat máslo s čokoládovou hmotou a cukrem. Vytvořit kuličky, dát do nich mandle a obalit ve strouhaným kokosu. Dát do ledničky.
25 dkg másla
15 dkg moučkového cukru
15 dkg sušeného mléka
8-10 dkg kokosu
3 lázeňské oplatky (klasické oříškové)
Utřít máslo s cukrem, postupně vmíchat suš. mléko, kokos, najemno drcené oplatky (dělám paličkou na maso - spíš mačkám, než bouchám). Dál klasika - kuličky, dovnitř loupanou mandli, v chladu zatuhnout.
125 g Omegy
1 ks Salko
200g kokosu (1 sáčok) + kokos na obalení
mandle (bez šupky)
Rozpustíte polovičku Omegy (125g), keď mierne vychladne, nalejete do toho 1 salko - vyšľahať šľahačom do zhustnutia. (Salko nevariť !)
Potom prisypať sáčok kokosu (myslím že robia len 200g-mové, tak celý).
Zmiešať aby to tvorilo celok. Nechajte si zmes v chladničke chvíľu stuhnúť.
Medzitým si sparíme mandle vriacou vodou a keď trocha vychladnú vylúpneme zo šupky, necháme vo vode, ide to dobre. Vyberte cesto s chladničky a robte guľôčky, do ktorých zabalíte mandľu a následne ešte obalíte v kokose. Môžete ich nechať samostatne alebo dávať do malých papierových košíčkov. Uchovávať rozhodne v chladničke, sú chutnejšie.
Veľa šťastia, pa pa