Skvělé sádlové cukroví

/media/images/v25.jpg

Sádlové cukroví je velice dobré cukroví a navíc recept je jednoduchý. Vyzkoušejte ho také.

Ingredience:
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g sádla
  • 150 g cukru moučky
  • 30 g kakaa
  • 1 vanilinový cukr
  • cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, kakaem a sádlem. Vypracujeme tuhé těsto, které necháme v lednici ztuhnout.
  2. Poté z něj tvarujeme pomocí strojku tvary. Nebo je dáme do formiček či tvarujeme koláčky s ďolíčkem a případně marmeládou uprostřed (uděláme kuličku a vařečkou díru).
  3. Dáme na plech vyložený pečicím papírem, děláme větší mezery mezi jednotlivými kousky a ihned dáme péct.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut.
  5. Hotové sádlové cukroví ze strojku či z formiček můžeme obalit v moučkovém cukru a do ďolíčků u koláčků můžeme dát trošku marmelády před nebo po pečení (marmeládu po pečení je nutné rozehřát).
  6. Cukroví je velmi křehké a nemusí se nechávat dlouho odležet.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Mne se po trech letech povedlo. Znam to pod pojmem cernousci a poprve se mi to neslilo. Jen se z toho tedy udelaly susenky, jak testo vybehlo, ale super, moc dekuji:)).
Vanocka, 8. listopadu 2014

musí se to spíš sušit než péct,mám to vyzkoušené
eva, 15. listopadu 2014

Já to dávám do formiček na ořechy, dost plno, pak se to vyfoukne a jsou z toho mandle. Špičky namáčím pro ozdovu do bílé čokolády. Ve formičce se mi pokaždé povedou, ovšem musím přiznat je potřeba hlídat ten správný čas kdy je to hotové, jinak jsou to černoušci.
míla, 10. prosince 2014

vrele doporučuji moooc dobre kolačiki
minaslk, 6. listopadu 2015

To, že se roztečou se stane kvůli ne moc dobrému sádlu. Sádlo z obchodu- hodně se mi to rozteklo. A od známého sádlo a krásné cukroví, i když trošičku se taky rozteče,ale jen trošičku.
Fífa, 5. prosince 2015

A muzu to sádlo nahradit máslem? ? Nebo se to rozteče? ?
Terezita, 11. prosince 2015

Myslím, že by šlo dát to půl na půl - díky sádlu bude křehké, ale protože ho bude míň, nerozteče se. Přidávám lžíci sádla i do lineckého těsta - při opakovaném vyvalování je krásně vláčné.
Hanka, 18. listopadu 2016

Asi před 45 lety jsem dostala tento recept od kolegyně v práci. Vzpomínáím si, že zdůrazňovala "vyndávat z trouby pod dojmem nedopečenosti". Té formulaci jsem se trochu podivovala, ale ukázalo se, že to tak nějak opravdu vystihuje. Jednoduché, rychlé a výborné!
Libuše, 18. prosince 2018

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: