Skořicové cukroví
Ochutnejte zajímavé skořicové cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Je jednoduché a rychlé.
Ingredience:
- 200 g hladké mouky
- 150 g másla nebo Hery
- 40 g cukru moučky
- 6 kávových lžiček mleté skořice
- cukr moučka na obalení
Postup:
- Mouku prosejeme a smícháme s prosátým cukrem. Dále přidáme skořici a pořádně promícháme.
- Nakonec přihodíme na kousky nakrájené měkké máslo a uděláme tužší a dobře propracované těsto. Těsto schováme na hodinku do ledničky.
- Z těsta na pomoučněném vále vyválíme a vykrajujeme z něj libovolné tvary.
- Opatrně je položíme na plech vyložený pečicím papírem, nebo jej vymažeme tukem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C několik minut.
- Hotové skořicové cukroví obalujeme v cukru moučce. Přebytečný cukr můžeme setřepat v sítku.
Vaše komentáře