Recept na svařené víno

/media/image/svarenevino.jpg


Nevíte-li, čím byste se mohli zahřát ve studeném počasí, připravte si svařené víno. Díky jednoduchému postupu si jej za chvíli svaříte a následně si jej můžete vychutnávat. Můžete také vyzkoušet výborný punč.

Ingredience:
  • 1 litr červeného vína
  • cca 100 g - 140 g cukru (může být i třtinový)
  • koření: 2 ks celé skořice, 5 hřebíčků, 1 badyán, 2 kardamony
  • 1 bio citron, 1 bio pomeranč
  • (nebo 1 polévková lžíce směsi na svařené víno)
Postup:
  1. Do hrnce nejprve nalijeme dvoucentimetrovou vrstvu vody, k ní přisypeme cukr (máme-li rádi sladší svařák, tak cukru více).
  2. Dále přidáme skořici, hřebíček, badyán, kardamon, 3 kolečka z omytého citronu a 3 kolečka z pomeranče.
  3. Všechno dáme vařit, ale neustále mícháme.
  4. Vaříme asi 10 minut (podle potřeby dolijeme trošku vody) a pak přilijeme víno.
  5. Víno zahřejeme na mírném ohni, dokud se nezačnou uvolňovat bublinky ze dna. Pak odstavíme.
  6. Poté můžeme, pokud chceme, víno scedit nebo rovnou nalévat do sklenic. Sklenice také můžeme ozdobit kolečkem citronu nebo pomeranče.

Svařené víno nemusíme připravovat pouze z červeného, ale i bílého vína. Ale bílý svařák by měl být méně sladký a svaří se s grepem a limetkou místo citronu a pomeranče.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: