Marokánky - verze pro diabetiky
Připravte si cukroví, které je vhodné pro diabetiky. Oblíbené marokánky nyní ve verzi DIA.
Ingredience:
- 30 g ovesného mléka v prášku
- 250 ml vody
- 100 g fruktózy
- 80 g hladké mouky
- 50 g ovesných vloček
- 200 g sušeného ovoce (švestky, datle, fíky, meruňky)
- 100 g rozinek
- 100 g ořechů (arašídy, lískové, vlašské ořechy, mandle)
Postup:
- Teplou vodu smícháme s ovesným mlékem, přidáme fruktózu a dáme vařit za stálého míchání.
- Nato přidáme mouku a vločky. Chvíli vaříme.
- Směs poté necháme trošku vychladnout a přimícháme nakrájené ovoce a nasekané ořechy.
- Na plech dáme pečicí papír, na který děláme malé kopečky hmoty. Nesmíme zapomenout na větší mezery.
- Pečeme v troubě, kterou jsem před vyhřáli na 180°C, dokud nebudou marokánky zlaté.
Hledáte recept na klasické marokánky? Ty naleznete na této stránce.
Vaše komentáře