Marokánky - verze pro diabetiky

/media/images/v08.jpg


Připravte si cukroví, které je vhodné pro diabetiky. Oblíbené marokánky nyní ve verzi DIA.

Ingredience:
  • 30 g ovesného mléka v prášku
  • 250 ml vody
  • 100 g fruktózy
  • 80 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 200 g sušeného ovoce (švestky, datle, fíky, meruňky)
  • 100 g rozinek
  • 100 g ořechů (arašídy, lískové, vlašské ořechy, mandle)
Postup:
  1. Teplou vodu smícháme s ovesným mlékem, přidáme fruktózu a dáme vařit za stálého míchání.
  2. Nato přidáme mouku a vločky. Chvíli vaříme.
  3. Směs poté necháme trošku vychladnout a přimícháme nakrájené ovoce a nasekané ořechy.
  4. Na plech dáme pečicí papír, na který děláme malé kopečky hmoty. Nesmíme zapomenout na větší mezery.
  5. Pečeme v troubě, kterou jsem před vyhřáli na 180°C, dokud nebudou marokánky zlaté.

Hledáte recept na klasické marokánky? Ty naleznete na této stránce.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: