Kávová srdíčka s kávovou náplní - recept
19. března 2017Získejte levné a kvalitní:
Připravte si výborná kávová srdíčka, která jsou plněná buď krémem, nebo marmeládou. Recept na ně je velmi jednoduchý a výsledek vám bude určitě chutnat.
Ingredience:
- Těsto: 250 g hladké mouky
- 80 g moučkového cukru
- 100 g mletých ořechů
- 1 kávová lžička kypřicího prášku
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce mleté kávy
- 150 g másla
- 2 žloutky
- Krém: 130 g másla
- 110 g cukru
- 125 ml velmi silné kávy
- lžíce hrubé mouky
- Poleva: čokoláda na vaření
- lžíce másla
- Zdobení
Postup:
- Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku s cukrem, mletými ořechy, práškem do pečiva, kakaem a mletou kávou. Poté přidáme máslo a žloutky.
- Ze všech surovin vypracujeme těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočinout v lednici dvě hodiny.
- Poté rozválíme těsto, ze které vykrajujeme srdíčka a ta umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180° C necelých deset minut. Cukroví pak necháme vychladnou.
- Kávová srdíčka slepujeme marmeládou nebo níže uvedeným krémem.
- Připravíme krém: kávu svaříme s moukou, aby zhoustla. Potom ji necháme vychladit.
- Máslo utřeme s cukrem a vychladlou kávou, abychom vytvořili krém.
- Dále roztopíme čokoládu a máslo nebo si připravíme čokoládovou polevu.
- Kávová srdíčka ještě ponoříme z půlky do čokoládové polevy, ozdobíme je zdobením a necháme ztuhnout.
- Toto cukroví potřebuje asi týden na změknutí.
Podívejte se na další lahodné cukroví s kávou - nepečená kávová zrna.
Vaše komentáře