Vanilkové rohlíčky s lískovými ořechy

/media/images/vanilkoverohlicky.jpg


Vanilkové rohlíčky se každoročně pečou na Vánoce. Mohou se připravit nejen s ořechy (vlašskými nebo lískovými), ale i mandlemi. Podívejte se na recept na rohlíčky, do kterých se přidávají lískové ořechy. Jsou pak velmi jemné a chutné, tak si je připravte.

Ingredience:
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g lískových ořechů
  • 20 g mletého cukru
  • 100 g másla
  • na obalení: vanilkový cukr + moučkový cukr
Postup:
  1. Lískové ořechy nastrouháme na strojku na strouhanku nebo v mixéru.
  2. Následně promícháme mouku s cukrem a mletými oříšky.
  3. Přidáme změklé máslo, které nakrájíme na menší kousky.
  4. Těsto pořádně propracujeme a zabalíme do potravinové fólie, aby se jednotlivé chutě hezky prolnuly. Stačí ho pak vložit na několik hodin do lednice.
  5. Pak z těsta vytvarujeme rohlíčky, které položíme na plech s pečicím papírem.
  6. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 8 - 10 minut, dokud nebudou lehce růžové.
  7. Teplé rohlíčky obalíme ve směsi dvou cukrů a schováme je do misky na zavírání nebo krabice.

Vanilkové rohlíčky potřebují na změknutí asi dva týdny, tak s tím při pečení počítejte. Lískové ořechy dodají rohlíčkům tradiční a jemnou chuť, kterou si zamilujete.

Podívejte se také na další tradiční cukroví, mezi které patří linecké cukroví a medové perníčky.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: