Skvělé anýzové cukroví

/media/images/anyzove.jpg

Upečte si voňavé anýzové cukroví, kterému se občas říká aninky. Jeho chuť je velmi jemná a zajisté bude chutnat i vám.

Ingredience:
  • 280 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 50 g mletých ořechů
  • 10 g droždí
  • kávová lžička cukru
  • 2 lžíce mléka
  • šťáva z 1 citronu
  • citronová kůra
  • kávová lžička mletého anýzu
  • moučkový cukr na obalení
Postup:
  1. Prosátou mouku smícháme s ořechy, citronovou šťávou a kůrou a anýzem.
  2. Mezitím si připravíme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí.
  3. Vykynutý kvásek přidáme k mouce, ke které přidáme na kousky nakrájené změklé máslo.
  4. Uděláme vláčné těsto, ze kterého formujeme kroužky. Malý kousek těsta vyválíme a pak zatočíme.
  5. Nebo tvoříme kuličky, které zmáčkneme vidličkou a vznikne placička.
  6. Cukroví opatrně položíme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech.
  7. Pečeme asi 15 minut při teplotě 160°C.
  8. Po vychladnutí cukroví obalíme v cukru.
  9. Aninky by se měly nechat odležet alespoň dva týdny.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


máte dobré cukroví a budeme ho péct každý rok
hořtice a kečup, 12. prosince 2013

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: