Skvělé anýzové cukroví

Upečte si voňavé anýzové cukroví, kterému se občas říká aninky. Jeho chuť je velmi jemná a zajisté bude chutnat i vám.
Ingredience:
- 280 g hladké mouky
- 140 g másla
- 50 g mletých ořechů
- 10 g droždí
- kávová lžička cukru
- 2 lžíce mléka
- šťáva z 1 citronu
- citronová kůra
- kávová lžička mletého anýzu
- moučkový cukr na obalení
Postup:
- Prosátou mouku smícháme s ořechy, citronovou šťávou a kůrou a anýzem.
- Mezitím si připravíme kvásek z teplého mléka, cukru a droždí.
- Vykynutý kvásek přidáme k mouce, ke které přidáme na kousky nakrájené změklé máslo.
- Uděláme vláčné těsto, ze kterého formujeme kroužky. Malý kousek těsta vyválíme a pak zatočíme.
- Nebo tvoříme kuličky, které zmáčkneme vidličkou a vznikne placička.
- Cukroví opatrně položíme na pečicí papír, kterým jsme vyložili plech.
- Pečeme asi 15 minut při teplotě 160°C.
- Po vychladnutí cukroví obalíme v cukru.
- Aninky by se měly nechat odležet alespoň dva týdny.
Vaše komentáře