Arašídové cukroví - recept
Určitě i vy máte moc rádi vánoční cukroví. Upečte arašídové cukroví, které je výborné a recept je jednoduchý.
Ingredience:
- 130 g hladké mouky
- 100 g cukru moučky
- 125 g mletých nesolených arašídů
- 125 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
- marmeláda
- čokoládová poleva
- arašídy na ozdobení
Postup:
- Smícháme mouku s cukrem a mletými arašídy. Dále přidáme měkčí máslo a žloutek.
- Těsto dobře zpracujeme a necháme chvíli v lednici odpočinout.
- Poté těsto vyválíme a vykrajuje kolečka, slzičky nebo oválky a umístíme je na plech vyložený papírem na pečení.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 8 minut.
- Až bude arašídové cukroví studené, spojíme ho marmeládou, potřeme čokoládovou polevou a dáme doprostřed půlku arašídu.
- Druhou možností je cukroví vůbec nepojit, ale jen potřít čokoládovou a ozdobit arašídy.
- Pečeme tak týden před svátky, aby cukroví do té doby změklo.
Vaše komentáře