Išelské dortíčky s ořechovou náplní

/media/images/v34.jpg

Upečte si lahodné išelské koláčky, které jsou plněny buď meruňkovou marmeládou, nebo ořechovou náplní. Chutnají skvěle, tak se pusťte do přípravy.

Ingredience:
  • 140 g másla nebo Hery
  • 140 g hladké mouky
  • 80 g mletých vlašských ořechů
  • 80 g cukru
  • špetka skořice
  • strouhaná citron. kůra
  • meruňková marmeláda
  • Ořechová náplň: 100 g cukru, 140 g mletých ořechů, 100 g másla, lžička marmelády, lžička rumu, 2 žloutky
  • Poleva: 1 čokoláda na vaření, máslo
  • Na ozdobu: vlašské ořechy, mandle
Postup:
  1. Mouku promícháme s cukrem a vlašskými ořechy. K nim přidáme měkčí máslo, skořici a nastrouhanou kůru.
  2. Uděláme tužší těsto, které pořádně zpracujeme a dáme do lednice na hodinku odpočinout.
  3. Těsto pak rozválíme a vykrajujeme z něj kolečka, která umístíme na plech vyložený pečicím papírem.
  4. Pečeme při 180 stupních dozlatova.
  5. Pokud nebudeme chtít na slepování použít meruňkovou marmeládu, připravíme ořechovou náplň.
  6. Cukr se žloutkem umícháme do pěny nad parou, pak k němu přidáme máslo, rum, ořechy a marmeládu. Vše pořádně vyšleháme.
  7. Také si připravíme čokoládovou polevu, kdy ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, ke které přidáme kousek másla.
  8. Studené cukroví spojíme krémem nebo marmeládou, vrchní část potřeme čokoládovou polevou a na ni dáme mandli nebo ořech.
  9. Išelské dortíčky necháme nejméně týden odležet.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Místo másla do polevy 100 procentní tuk,je leská
jarmila, 16. ledna 2014

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: