Rohlíčky s ovesnými vločkami
Chcete si udělat méně tradiční rohlíčky? Vyzkoušejte rohlíčky s ovesnými vločkami. Pokud máte alergii na ořechy, jsou pro vás ideální.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 50 g ovesných vloček
- 120 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
- 30 g cukru moučky
- 100 g cukru moučky na obalení
- 2 vanilkové cukry
Postup:
- Na teflonové pánvi opražíme nasucho vločky. Necháme je vychladit a rozemeleme v mlýnku. V mlýnku na strouhanku je budeme muset rozemlít na třikrát. V sekacím mlýnku to půjde snadněji.
- Smícháme prosátou mouku, cukr s rozemletými vločkami. K nim přidáme změklé máslo. Uděláme tuhé těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice.
- Z těsta tvarujeme rohlíčky nebo je dáváme do formiček na rohlíčky.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 minut.
- Hotové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkovým. Pokud je obalíme teplé, budou mít na sobě více cukru, pokud studené, tak budou mít cukru méně. Pokud chceme, můžeme rohlíčky s ovesnými vločkami jen cukrem poprášit.
Zkuste rovněž upéct i další vločkové cukroví.
Vaše komentáře