Rohlíčky s ovesnými vločkami

/media/images/v75.jpg


Chcete si udělat méně tradiční rohlíčky? Vyzkoušejte rohlíčky s ovesnými vločkami. Pokud máte alergii na ořechy, jsou pro vás ideální.

Ingredience:
  • 150 g hladké mouky
  • 50 g ovesných vloček
  • 120 g másla nebo Hery
  • 1 žloutek
  • 30 g cukru moučky
  • 100 g cukru moučky na obalení
  • 2 vanilkové cukry
Postup:
  1. Na teflonové pánvi opražíme nasucho vločky. Necháme je vychladit a rozemeleme v mlýnku. V mlýnku na strouhanku je budeme muset rozemlít na třikrát. V sekacím mlýnku to půjde snadněji.
  2. Smícháme prosátou mouku, cukr s rozemletými vločkami. K nim přidáme změklé máslo. Uděláme tuhé těsto, které dáme na chvíli odpočinout do lednice.
  3. Z těsta tvarujeme rohlíčky nebo je dáváme do formiček na rohlíčky.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 12 minut.
  5. Hotové rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkovým. Pokud je obalíme teplé, budou mít na sobě více cukru, pokud studené, tak budou mít cukru méně. Pokud chceme, můžeme rohlíčky s ovesnými vločkami jen cukrem poprášit.

Zkuste rovněž upéct i další vločkové cukroví.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: