Šlehačkové cukroví
Upečte si šlehačkové cukroví, je velmi zajímavé a dobré. Vyzkoušejte ho, stojí opravdu za to.
Ingredience:
- 450 g hladké mouky
- 250 g másla nebo tuku
- 1 smetana na šlehání (33 %)
- moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup:
- Prosátou mouku smícháme s máslem, které nakrájíme na kousky a se smetanou.
- Propracujeme dobře těsto, můžeme ho dát na chvíli do lednice, aby tam ztuhlo.
- Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary.
- Umístíme je na vymazaný plech a pečeme při teplotě 180°C okolo desíti minut.
- Teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkových cukrem.
- Šlehačkové cukroví díky šlehačce chutná velmi dobře.
Vaše komentáře