Šlehačkové cukroví

/media/images/v76.jpg


Upečte si šlehačkové cukroví, je velmi zajímavé a dobré. Vyzkoušejte ho, stojí opravdu za to.

Ingredience:
  • 450 g hladké mouky
  • 250 g másla nebo tuku
  • 1 smetana na šlehání (33 %)
  • moučkový a vanilkový cukr na obalení
Postup:
  1. Prosátou mouku smícháme s máslem, které nakrájíme na kousky a se smetanou.
  2. Propracujeme dobře těsto, můžeme ho dát na chvíli do lednice, aby tam ztuhlo.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary.
  4. Umístíme je na vymazaný plech a pečeme při teplotě 180°C okolo desíti minut.
  5. Teplé cukroví obalíme v moučkovém cukru, který jsme smíchali s vanilkových cukrem.
  6. Šlehačkové cukroví díky šlehačce chutná velmi dobře.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: