Logo

Vanilkové rohlíčky - recept na klasiku

vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky jsou klasickým cukrovím, bez kterého si snad Vánoce už nedokážeme představit. Recept je velmi jednoduchý, tak jej vyzkoušejte.

Ingredience:
  • 180 g hladké mouky
  • 60 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
  • 60 g cukru moučky
  • 140 g másla nebo Hery
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky na obalení
  • 2 vanilkové cukry
Postup:
  1. Máslo necháme dvě hodiny při pokojové teplotě, pak jej nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a žloutkem, k tomu přidáme mleté ořechy, půl balíčku vanilkového cukru a mouku.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na dvě hodiny do lednice.
  3. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které dáme na vymaštěný plech nebo na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180° C dorůžova.
  4. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  5. Tento recept na vanilkové rohlíčky je doopravdy jednoduchý.
  6. Nechte vanilkové rohlíčky vychladnout a uležet ve studené místnosti nejméně dva týdny.
Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: