Vanilkové rohlíčky - recept na klasiku

/media/images/vanilkoverohlicky.jpg

Získejte levné a kvalitní:




Vanilkové rohlíčky jsou klasickým cukrovím, bez kterého si snad Vánoce už nedokážeme představit. Recept je velmi jednoduchý, tak jej vyzkoušejte.

Ingredience:
  • 180 g hladké mouky
  • 60 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
  • 60 g cukru moučky
  • 140 g másla nebo Hery
  • 1 žloutek
  • 100 g cukru moučky na obalení
  • 2 vanilkové cukry
Postup:
  1. Máslo necháme dvě hodiny při pokojové teplotě, pak jej nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a žloutkem, k tomu přidáme mleté ořechy, půl balíčku vanilkového cukru a mouku.
  2. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na dvě hodiny do lednice.
  3. Z těsta tvarujeme rohlíčky, které dáme na vymaštěný plech nebo na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180° C dorůžova.
  4. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
  5. Tento recept na vanilkové rohlíčky je doopravdy jednoduchý.
  6. Nechte vanilkové rohlíčky vychladnout a uležet ve studené místnosti nejméně dva týdny.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Minulý rok jsem dělala rohlíčky dohromady třikrát a z toho dvakrát se roztekly a vytvořily spíše placku. Až na potřetí se mi povedly. Poradila mi v tom kamarádka, je totiž důležité vybrat dobré máslo. Některý másla jsou dost nekvalitní a pak můžou celé pečení akorád zničit. Takže použijte kvalitní máslo (žádné z Polska, ale poctivé od nás) a půjde to. Jen se vám to chtěla poradit, ať to nemáte jako já.
Ins, 25. října 2012

tak tady koukam mrznu a premyslim co s penezi na vanoce mam zhruba 5000 no nic sestrojim vanoce upecu cukrovi nakoupim darecky pre maminku pre segru zabiju kapra udelam salatek sezenu nejake darecky a bude no ne lidi neni to dobry napad
jitunka, 16. listopadu 2012

ano maslo je vždy duležite musi byt to naše česke! Taky i naše babičky i prababičky nedavali nikdy vlašske ořechy,jsou hodně mastne a rohličky se roztekaly,vždy davame jen mandle a taky liskove ořišky,ale každy ma svuj osvedčeny recept,hezke vanoce přeji
sarunka, 4. prosince 2012

Kvalitní suroviny jsou důležité, ale není pravda, že se roztečou, když použijete vlašské ořechy. Mě se nikdy neroztekly i když nejlepší jsou půl na půl s lískovými a hlavně dobrý starý recept od babiček.
bobina, 10. prosince 2012

Ikdyž komentáře moc nepíši,ale tentokrát musím :( tento recept na rohlíčky jsem vyzkoušela a bohužel musím říci,že byl zatím nejhorší,co jsem ,kdy měla.Nejspíš to bude tím,že v tomto receptu se příliž šetří máslem.
Bohumila, 29. listopadu 2013

Mi nepřijde,že by tyhle rohlíčky byly špatné. Pekla jsem je před týdnem a každým dnem jsou lahodnější.Másla si myslím,že je tam opravdu dost.Spíše záleží na chuti, jinak asi budem dělat další várku.
Majka, 30. listopadu 2013

Já sem dělala rohlíčky a uplně my zdrdli !!!!... nevím co se stalo ??.. :-/
Bara, 9. prosince 2013

ja sem delala rohlicky a sou moc dobry nejlepsi recept co sem nasla jsou tady dekuju
Darka, 17. prosince 2013

Chci se zeptat,jestli když je udělám dneska,jestli bude stačit jen ten 1 týden do vánoc na změknutí.Díky
martin, 17. prosince 2013

vanilkové rohlíčky přes strojek.



21 dkg másla

30 dkg hladké mouky

8 dkg mletého cukru

8 dkg vlašských ořechů

8 dkg lískových oříšků

oříšky je nutné namlít, ne rozsekat. peču na 200° na vrchním roštu.
mlsounka, 10. listopadu 2014

právě jsem dodělala své první vanilkové rohlíčky podle tohoto receptu a úplně se povedly, mám radost, takže pro mě osvědčený recept, jinak použila jsem tu heru, z počátku jsem se lekla, že je jí tam dost, ale nakonec po uležení těsta se rohlíčky krásně tvarovaly :)
janiniska, 12. prosince 2015

No ja doufám že se mi to povede jdu na to tak mi držte palce ahoj všem
Katka, 24. října 2016

Je jich dost? :-) nedokazu si predstavit kolik toho asi bude. Dekuji za odpovedi.
Veronika, 10. listopadu 2016

Raději bych je raději bych dělala z dvojité nebo trojité dávky :)
Mňamk, 17. listopadu 2016

Pokud to mají být vanilkové rohlíčky, tak tam nepatří žloutek. A pokud jedná čtenářka píše, že místo ořechů dává mandle, tak to jsou mandlové rohlíčky.
Vždy dávám vlašské ořechy a neroztečou se mi. Ořechy je dobré před mletím trochu opražít
na pánvi(bez tuku) to jejich vůní pěkně rozviné.
Jarmila, 24. listopadu 2017

Napište, co si o tom myslíte


Jméno: