Vanilkové rohlíčky - recept na klasiku
Získejte levné a kvalitní:
Vanilkové rohlíčky jsou klasickým cukrovím, bez kterého si snad Vánoce už nedokážeme představit. Recept je velmi jednoduchý, tak jej vyzkoušejte.
Ingredience:
- 180 g hladké mouky
- 60 g mletých vlašských ořechů nebo mandlí
- 60 g cukru moučky
- 140 g másla nebo Hery
- 1 žloutek
- 100 g cukru moučky na obalení
- 2 vanilkové cukry
Postup:
- Máslo necháme dvě hodiny při pokojové teplotě, pak jej nakrájíme na malé kousky, promícháme s cukrem a žloutkem, k tomu přidáme mleté ořechy, půl balíčku vanilkového cukru a mouku.
- Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a dáme odpočinout na dvě hodiny do lednice.
- Z těsta tvarujeme rohlíčky, které dáme na vymaštěný plech nebo na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180° C dorůžova.
- Ještě teplé rohlíčky obalujeme v cukru smíchaným s vanilkovým cukrem.
- Tento recept na vanilkové rohlíčky je doopravdy jednoduchý.
- Nechte vanilkové rohlíčky vychladnout a uležet ve studené místnosti nejméně dva týdny.
Vaše komentáře
21 dkg másla
30 dkg hladké mouky
8 dkg mletého cukru
8 dkg vlašských ořechů
8 dkg lískových oříšků
oříšky je nutné namlít, ne rozsekat. peču na 200° na vrchním roštu.
Vždy dávám vlašské ořechy a neroztečou se mi. Ořechy je dobré před mletím trochu opražít
na pánvi(bez tuku) to jejich vůní pěkně rozviné.