Vínové cukroví

/media/images/v49.jpg


Udělejte si vínové cukroví, které se doslova rozplývá na jazyku. Výhodou je, že není moc sladké na rozdíl od jiných.

Ingredience:
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g másla
  • 1 žloutek
  • 6 lžic bílého vína
  • cukr moučka na obalení
Postup:
  1. Prosejeme mouku a smícháme ji s měkkým máslem, které nakrájíme na kostičky. Zpracováváme těsto a postupně přidáváme lžíce vína.
  2. Uděláme tuhé těsto, které necháme dvě hodiny v lednici odpočinout.
  3. Těsto vyválíme a vykrajujeme z něj různé tvary (menší tvary cukroví jsou lepší).
  4. Pečeme v troubě předehřáté na 180°C asi deset minut.
  5. Vínové cukroví obalujeme v cukru a schováme ho.
  6. Na rozležení stačí pár dnů.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: