Kapří hranolky
28. listopadu 2011Kapří hranolky je velmi oblíbený pokrm, který se často připravuje během roku. Tento recept s kaprem je celkem snadný a při správném nakrojení ryby i téměř bez kostí.
Ingredience:
- 600 g kapra
- šťáva z citronu
- Marináda:
- 4 stroužky česneku
- 40 ml sojové omáčky
- 1/4 kávové lžičky chilli koření
- 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
- 2 kávové lžičky soli
- 4 kávové lžičky mletého kmínu
- 4 lžíce oleje
- Obalení:
- kávová lžička sladké papriky
- špetka soli
- 6 lžic hladké mouky
- 3 lžíce bramborového škrobu
- olej na smažení
Postup:
- Kapra nakrojíme v místech, kde jsou kosti a nakrájíme jej na dlouhé nudličky.
- Připravíme si marinádu z prolisovaného česneku, sojové omáčky, oleje a uvedeného koření.
- Kousky kapra naložíme do marinády, ve které je necháme marinovat alespoň tři hodiny. Ideální je marinování přes noc.
- Poté si připravíme směs na obalování, smícháme mouku se škrobem, mletou paprikou a solí. Kapří kousky v ní obalíme a zprudka smažíme na rozpáleném oleji.
- Olej pak necháme okapat a kapří hranolky podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborami a oblohou.
Ve výsledku si můžete tento pokrm dokonale užít, protože v něm nenajdete téměř žádné kosti. Drobné a střední se během smažení vytratí.
Vaše komentáře