Kapří hranolky

/media/images/kapr01.jpg

Kapří hranolky je velmi oblíbený pokrm, který se často připravuje během roku. Tento recept s kaprem je celkem snadný a při správném nakrojení ryby i téměř bez kostí.

Ingredience:
  • 600 g kapra
  • šťáva z citronu
  • Marináda:
  • 4 stroužky česneku
  • 40 ml sojové omáčky
  • 1/4 kávové lžičky chilli koření
  • 1/2 kávové lžičky mletého zázvoru
  • 2 kávové lžičky soli
  • 4 kávové lžičky mletého kmínu
  • 4 lžíce oleje
  • Obalení:
  • kávová lžička sladké papriky
  • špetka soli
  • 6 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce bramborového škrobu
  • olej na smažení
Postup:
  1. Kapra nakrojíme v místech, kde jsou kosti a nakrájíme jej na dlouhé nudličky.
  2. Připravíme si marinádu z prolisovaného česneku, sojové omáčky, oleje a uvedeného koření.
  3. Kousky kapra naložíme do marinády, ve které je necháme marinovat alespoň tři hodiny. Ideální je marinování přes noc.
  4. Poté si připravíme směs na obalování, smícháme mouku se škrobem, mletou paprikou a solí. Kapří kousky v ní obalíme a zprudka smažíme na rozpáleném oleji.
  5. Olej pak necháme okapat a kapří hranolky podáváme s bramborovým salátem nebo s bramborami a oblohou.

Ve výsledku si můžete tento pokrm dokonale užít, protože v něm nenajdete téměř žádné kosti. Drobné a střední se během smažení vytratí.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: