Polévka z kapra

/media/images/v72.jpg


Ke Štědrovečerní večeři tradičně patří polévka z kapra. Pokud některým z vás nechutná, tak si raději udělejte jinou. Recept na polévku z kapra je velmi jednoduchý, podívejte se na tento recept. Výsledek vám bude zaručeně chutnat.

Ingredience:
  • hlava z kapra (bez žaber a očí)
  • mlíčí
  • jikry
  • 1 cibule
  • 4 kuličky nového koření a pepře
  • mletý pepř, sůl, majoránka
  • 2 petržele
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce mouky
  • pečivo
Postup:
  1. Do hrnce dáme očištěnou hlavu, nakrájené kousky jedné mrkve a jedné petržele, kuličky pepře a nového koření, sůl, pepř a cibuli, kterou rozčtvrtíme.
  2. Všechno zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme asi čtvrt hodiny.
  3. Mezitím nastrouháme najemno jednu mrkev a petržel, osmažíme je na rozpáleném oleji.
  4. K nim přidáme jikry a nakrájené mlíčí. Chvíli smažíme a poté dusíme. Přidáme je pak do polévky.
  5. Vyjmeme z polévky hlavu, ze které obereme maso, které dáme zpět do polévky.
  6. Polévku můžeme lehce zahustit moukou.
  7. Nakonec kapří polévku dochutíme pepřem, solí a majoránkou.
  8. Polévku z kapra podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: