Polévka z kapra
27. srpna 2010Ke Štědrovečerní večeři tradičně patří polévka z kapra. Pokud některým z vás nechutná, tak si raději udělejte jinou. Recept na polévku z kapra je velmi jednoduchý, podívejte se na tento recept. Výsledek vám bude zaručeně chutnat.
Ingredience:
- hlava z kapra (bez žaber a očí)
- mlíčí
- jikry
- 1 cibule
- 4 kuličky nového koření a pepře
- mletý pepř, sůl, majoránka
- 2 petržele
- lžíce oleje
- 2 lžíce mouky
- pečivo
Postup:
- Do hrnce dáme očištěnou hlavu, nakrájené kousky jedné mrkve a jedné petržele, kuličky pepře a nového koření, sůl, pepř a cibuli, kterou rozčtvrtíme.
- Všechno zalijeme vodou a dáme vařit. Vaříme asi čtvrt hodiny.
- Mezitím nastrouháme najemno jednu mrkev a petržel, osmažíme je na rozpáleném oleji.
- K nim přidáme jikry a nakrájené mlíčí. Chvíli smažíme a poté dusíme. Přidáme je pak do polévky.
- Vyjmeme z polévky hlavu, ze které obereme maso, které dáme zpět do polévky.
- Polévku můžeme lehce zahustit moukou.
- Nakonec kapří polévku dochutíme pepřem, solí a majoránkou.
- Polévku z kapra podáváme s osmaženými kostičkami rohlíků.
Vaše komentáře