Vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky
Oblíbené vanilkové rohlíčky se dělají i z lískových oříšků. Jsou velmi jemné, dobré, prostě nejlepší. Tak je také vyzkoušejte.
Ingredience:
- 150 g hladké mouky
- 50 g lískových oříšků
- 20 g mletého cukru
- 100 g másla
- na obalení: vanilkový cukr + moučkový cukr
Postup:
- Mouku promícháme s mletými lískovými ořechy a cukrem. Poté přidáme nakrájené máslo.
- Těsto propracujeme, zabalíme do potravinové fólie a schováme do ledničky alespoň na hodinku.
- Z těsta vytvarujeme rohlíčky, které upečeme v troubě na 180°C. Pečeme necelých deset minut.
- Teplejší rohlíčky obalíme ve smíchaném moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
- Vanilkové rohlíčky pečte tak dva týdny dopředu.
Tip: Nepoužívejte Heru či jiný ztužený tuk, ale máslo. Rohlíčky jsou pak mnohem jemnější. Také zvolte vanilkový cukr, ne vanilinový.
Vaše komentáře