Bezlepkové vanilkové rohlíčky
Vanilkové rohlíčky jsou klasickým cukrovím, bez kterého si Vánoce už ani neumíme představit. Pokud chcete péct rohlíčky bez lepku, tak je tady ověřený recept.
Ingredience:
- 180 g bezlepkové směsi Jizerka nebo jiné směsi
- 60 g mletých vlašských ořechů
- 50 g moučkového cukru
- trošku nastrouhané citronová kůra z bio citronu
- 140 g - 160 g másla nebo hery
- 1 žloutek
- 100 g moučkového cukru na obalení
- 2 vanilkové cukry
Postup:
- Promícháme bezlepkovou směs s mletými ořechy, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme žloutek a změklé máslo. Těsto pořádně zpracujeme a zabalíme ho fólie a uložíme ho přes noc do lednice.
- Na druhý den vytvarujeme rohlíčky, která dáme na plech s pečicím papírem nebo dáme těsto do formy na rohlíčky či formiček.
- Rohlíčky pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů okolo 8 - 10 minut.
- Smícháme moučkový cukr s vanilkovým a v něm obalíme teplé rohlíčky.
Můžete použít i jinou vyzkoušenou směs mouky (např. směs sojové, kukuřičné, rýžové lepivé mouky, solamylu...).
Bezlepkové vanilkové rohlíčky jsou výbornou alternativou ke klasickým vanilkovým rohlíčkům.
Necháme je alespoň týden uležet.
Podívejte se i na recept na bezlepkové linecké cukroví.
Vaše komentáře