Měkké perníčky - recept
Nestihli jste včas udělat perníčky? Udělejte si perníčky, které jsou ihned měkké.
Ingredience:
- 500 g hladké mouky
- 100 g másla
- 120 g moučkového cukru
- 150 g medu
- 1 kypřicí prášek
- 12 g perníkového koření
- 2 vejce
- vejce na potření
- Bílková poleva: 1 bílek, 150 g cukru moučky, pár kapek citrónové šťávy (nemusí být)
Postup:
- Mouku s cukrem přesejeme do větší mísy, k nim přidáme koření, prášek do pečiva.
- Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem (máslo rozpouštíme společně s medem při mírné teplotě).
- Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.
- Na druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Při vyválení můžeme trošku podsypávat těsto.
- Pokládáme na plech, který si vyložíme papírem na pečení.
- Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180°C dozlatova.
- Perníčky nesmíme péct příliš dlouho, jinak budou tvrdé.
- Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme bílkovou polevou.
- Perníčky jsou po upečení hned měkké, takže je nemusí péct dlouho dopředu.
Recept na další perníčky a polevu na perníčky.
Vaše komentáře