Logo

Měkké perníčky - recept

perníčky

Nestihli jste včas udělat perníčky? Udělejte si perníčky, které jsou ihned měkké.

Ingredience:
  • 500 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 150 g medu
  • 1 kypřicí prášek
  • 12 g perníkového koření
  • 2 vejce
  • vejce na potření
  • Bílková poleva: 1 bílek, 150 g cukru moučky, pár kapek citrónové šťávy (nemusí být)
Postup:
  1. Mouku s cukrem přesejeme do větší mísy, k nim přidáme koření, prášek do pečiva.
  2. Vše promícháme, přidáme vejce a rozpuštěné máslo s medem (máslo rozpouštíme společně s medem při mírné teplotě).
  3. Uděláme vláčné těsto, které necháme přes noc v lednici odpočinout.
  4. Na druhý den vyválíme těsto, ze kterého vykrajujeme různé tvary. Při vyválení můžeme trošku podsypávat těsto.
  5. Pokládáme na plech, který si vyložíme papírem na pečení.
  6. Vše potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme při teplotě 180°C dozlatova.
  7. Perníčky nesmíme péct příliš dlouho, jinak budou tvrdé.
  8. Po vychladnutí vánoční perníčky nazdobíme bílkovou polevou.
  9. Perníčky jsou po upečení hned měkké, takže je nemusí péct dlouho dopředu.

Recept na další perníčky a polevu na perníčky.

Ohodnoťte recept:



Vaše komentáře

Napište, co si o tom myslíte

Jméno: