Velikonoční zajíc - recept
Na Velikonoce je oblíbené péct i velikonočního zajíce kromě beránka. Tady je jeden lahodný velikonoční zajíček.
Ingredience:
- 300 g polohrubé mouky
- 200 g cukru
- 1 vanilkový cukr
- 60 g másla
- 2 vejce
- 5 žloutků
- 5 bílek
- 1/ 2 kypřicího prášku
- nastrouhaná kůra z chem. neošetřeného citronu
- kandované ovoce (není nutné)
Postup:
- Cukr utřeme s máslem, žloutky a se dvěma vejci.
- Přidáme mouku, kypřicí prášek a citronovou kůru. Pořádně promícháme.
- Vmícháme tuhý sníh z bílků.
- Vymažeme formu máslem a vysypeme ji hrubou mouku.
- Do formy dáme těsto. Těsto se vleze do dvou menších nebo do jedné větší formy.
- Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi necelou hodinu, podle velikosti formy.
- Velikonoční zajíc je moc dobrý a jako doplnění pro sváteční stůl ideální.
Vaše komentáře