Velikonoční zajíc - recept

/media/images/v89.jpg

Na Velikonoce je oblíbené péct i velikonočního zajíce kromě beránka. Tady je jeden lahodný velikonoční zajíček.

Ingredience:
  • 300 g polohrubé mouky
  • 200 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 60 g másla
  • 2 vejce
  • 5 žloutků
  • 5 bílek
  • 1/ 2 kypřicího prášku
  • nastrouhaná kůra z chem. neošetřeného citronu
  • kandované ovoce (není nutné)
Postup:
  1. Cukr utřeme s máslem, žloutky a se dvěma vejci.
  2. Přidáme mouku, kypřicí prášek a citronovou kůru. Pořádně promícháme.
  3. Vmícháme tuhý sníh z bílků.
  4. Vymažeme formu máslem a vysypeme ji hrubou mouku.
  5. Do formy dáme těsto. Těsto se vleze do dvou menších nebo do jedné větší formy.
  6. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi necelou hodinu, podle velikosti formy.
  7. Velikonoční zajíc je moc dobrý a jako doplnění pro sváteční stůl ideální.

Ohodnoťte recept!





Vaše komentáře


Napište, co si o tom myslíte


Jméno: